Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Fantastické putování dětí ze Dvora Králové n. L.


Datum:

Fantastické putování – tak se jmenoval letošní tábor pro děti z farnosti Dvůr Králové nad Labem, který se konal v srpnu na Chotěborkách.

Fantastické putování dětí ze Dvora Králové n. L.

Na celý týden se zdejší fara proměnila v Ykborchen, tj. hlavní město fantastického světa Arkasu, v němž kromě lidí pobývali elfové, trpaslíci, trollové a víly. Jejich cílem bylo najít vládce Ykborna, který před mnoha lety záhadně zmizel zářící branou, neznámo kam a nikdo už ho nenašel. Děti proto každý den procházely kouzelnou bránou na různé planety a pátraly po nějakých stopách, vedoucích k Ykbornovi. Na svém putování potkávaly zvláštní tvory, jako třeba skřety, draky, sirény apod., někdy přátelské, jindy naopak. Musely také bojovat proti temným silám, které se projevovaly například závistí, chamtivostí, lhaním, nespoluprácí ve skupině, nebo děláním nepořádku.

Jelikož se jednalo o tábor dětí, které jsou z křesťanských rodin, nechyběla ani každodenní modlitba, mše svatá a příležitost ke svátosti smíření. Společné úsilí bylo korunováno úspěchem. Nejprve se dětem podařilo vyhnat z Ykborchenu záhadného skřetrslíka, který škodil, kde mohl a poslední den byl nalezen i ztracený vládce.

Hned po skončení jednoho tábora už začínáme vymýšlet téma na ten příští a moc se těšíme.

s. Doubravka Mazancová KMBM


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.