Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Hradecká Sedmikráska má dveře dokořán


Datum:

Křesťanské rodinné centrum se představilo během Dne otevřených dveří. Od tohoto týdne probíhá pravidelný program.

Hradecká Sedmikráska má dveře dokořán

Přestože už nejsem dítě a vlastní ještě nevlastním, vydala jsem se i já v Den otevřených dveří do budovy MŠ a ZŠ Jana Pavla II., abych si prohlédla Křesťanské rodinné centrum Sedmikráska a zjistila, co všechno hradeckým rodinám nabízí.

Tato nezisková organizace začala své působení v roce 1999 a je místem, které podporuje rodiny a matky na mateřské dovolené, nabízí řadu vzdělávacích i volnočasových aktivit pro děti i dospělé a vede matky i děti k aktivnímu způsobu trávení společného času. Většina maminek, které do centra přicházejí, navíc nepochází z Hradce Králové a v Sedmikrásce tak nachází i místo, kde mohou v cizím městě navazovat nová přátelství a sbližovat se s dalšími rodinami. To, že centrum nenabízí útočiště pouze matkám, vedlo také k nedávné změně v názvu organizace. "K 1. 7. 2015 jsme měnili název z centra mateřského na rodinné, protože máme pocit, že takto lépe vystihuje téma naší práce. Nenabízíme totiž jen program pro maminky na rodičovské nebo mateřské dovolené, ale pro celé rodiny. Se svými ratolestmi k nám chodí i tatínkové a v poslední době výrazně přibylo i prarodičů." vysvětluje předsedkyně Křesťanského rodinného centra Sedmikráska Ludmila Valešová.

Program, který Sedmikráska nabízí nejen ve školním roce, ale i o prázdninách, je opravdu bohatý. Například během loňského roku se uskutečnilo 11 akcí, 173 programů pro podporu rodičovských kompetencí a 27 akcí prázdninového programu. V pravidelné nabídce Křesťanského rodinného centra najdete nejrůznější jazykové kurzy, výtvarné dílny, poradny a duchovní, sportovní i vzdělávací programy. Nechybí ani akce, kdy se schází celé rodiny (např. drakiáda, karneval, Cesta pohádkovým lesem či společné výlety a poutě). „Pravidelný program máme od pondělí do pátku, většinou pro členky Sedmikrásky, ale není to pravidlo a potom rodinné akce jednou za měsíc. Ojedinělí jsme v prázdninových akcích, každé v úterý a čtvrtek pořádáme výlety na zajímavá místa po celém Hradci a okolí a středy pak míváme výtvarničení. Všechny akce jsou otevřené širší veřejnosti. Přestože jsme Křesťanské centrum a nabízíme i duchovní program a 2xročně sobotní katecheze pro děti, přijít k nám může kdokoliv bez rozdílu vyznání. Poslední dobou k nám stále častěji chodí i ženy, které mají děti už velké a směnují…právě proto jsme třeba zařadili přednášky na různá témata i ve středu odpoledne, aby na ně mohly docházet i matky a důchodkyně, které by dopoledne neměly čas." dodává Valešová.

Více informací o tom, co Sedmikráska připravuje, zprávy i fotografie ze společných akcí a všechny další důležité informace najdete na www.sedmikraskahk.cz, www.facebook.com/sedmikraskahk


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.