Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Diecézní den NEK se odehraje v Koclířově


Datum:

V českých a moravských diecézích vrcholí přípravy na první Národní eucharistický kongres. Diecézní den bude i v naší diecézi.

Diecézní den NEK se odehraje v Koclířově

V královéhradecké diecézi se první říjnový pátek, tedy 2. října 2015, uskuteční Diecézní den NEK, jehož program bude probíhat v areálu Českomoravské Fatimy v Koclířově u Svitav. "Děti z naší diecéze se mohou připojit k Dětem eucharistie českobudějovické diecéze a jako Vyslanci eucharistie doprovázet Krista v eucharistickém průvodu při vrcholu Národního eucharistického kongresu v Brně. Společně pak poutníkům, především dětem, nabídnou program v kapucínském kostele Nalezení sv. Kříže," říká koclířovský farář P. Pavel Dokládal, který je současně vedoucím přípravné skupiny NEK 2015.

Příprava dětí začne v Koclířově dvě hodiny po poledni a bude obsahovat povídání na téma Eucharistie – zdroj života, seznámení s obsahem služby, praktický nácvik, ale i bohoslužbu a společnou adoraci. Zájemci z řad dětí, přibližně 2. stupeň (6. – 9. třída) se mohou přihlásit se souhlasem rodičů na kontakt: recepce [at] cm-fatima.cz (recepce[at]cm-fatima[dot]cz), mobil 731 646 800 (P. Pavel Dokládal). (peš)


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.