Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Salaš zahájí nový akademický rok


Datum:

Královéhradečtí studenti se ve středu 30. 9. sejdou,aby společně vstoupili do dalšího akademického roku. Slavnostní mši svatou bude celebrovat biskup Jan Vokál.

Salaš zahájí nový akademický rok

Křesťanský akademický klub Salaš a Akademická duchovní služba zve studenty, pedagogy i ostatní na slavnostní mši svatou, která se uskuteční zítra v 19.30 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie. (ht)

Křesťanský akademický klub Salaš funguje v současné době jako jediná jednotka Akademické duchovní služby královéhradeckého biskupství. Sama o sobě je od roku 2010 občanským sdružením. Cílem klubu je poskytnou prostor zajímavému a pestrému prožívání studentských let mládeže. Klub je ekumenicky otevřený nejen křesťanům jiných tradicí, ale všem hledajícím či zájemcům o duchovní a kulturní život při studiu. Salaš organizuje každý týden sportovní aktivity, hudební, zábavný i vzdělávací program, či setkávání se v komorním společenství při duchovním programu. Během roku pořádá víkendová setkání po celé republice (zejména stmelovací akce a duchovní obnovy). K dispozici nabízí vlastní kavárnu resp. čajovnu, která slouží jako příjemné prostředí pro studium. Studenti v ní také pořádají své akce a je hlavním klubovým zázemím. Základem salašnického týdne je středeční večer, který začíná slavením studentské mše svaté a pokračuje programem (přednášky či besedy s významnými hosty, koncerty vážné i populární hudby, divadelní nebo taneční představení aj.). Mezi pravidelné akce s tradicí můžeme zařadit organizaci volejbalového a florbalového turnaje Salaš Cup. Tato akce je pořádána vždy jednou za dva roky. Do Hradce Králové se sjíždějí vysokoškolští studenti z celé republiky. Dále festival SheepFest, který nabízí každý rok živé koncerty současných hudebních těles mnoha žánrů, které doplňují besedy a výstavy na určitou tématiku.


www.salas.hk, FB


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.