Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: Koclířov hostil Diecézní den NEK


Datum:

V Českomoravské Fatimě v Koclířově se uskutečnil Diecézní den NEK určený pro děti. Navázala na něj tradiční první mariánská sobota v měsíci s přípravou pro dospělé.

Galerie: Koclířov hostil Diecézní den NEK

Zástupci děti do Koclířova přijeli již v pátek 2. října, aby se zúčastnili adorace Dětí eucharistie. "V Brně na kongresu se pak připojí k dětem českobudějovické diecéze a jako Vyslanci eucharistie budou doprovázet Krista v eucharistickém průvodu při vrcholu Národního eucharistického kongresu. Společně pak poutníkům, především dětem, nabídnou program v kapucínském kostele Nalezení sv. Kříže," řekl koclířovský farář P. Pavel Dokládal, který je současně vedoucím přípravné skupiny NEK 2015.

"Adoraci už jsem zažila a líbí se mi. Je to relax rozhovor s Bohem," svěřila se třináctiletá Veronika, žákyně 7 třídy z Luže. O rok mladší Zachariáš přijel s maminkou z Hradce Králové. I on se chystá do Brna. "Eucharistie je pro mě stálé připomenutí, že se Ježíš za nás obětoval a vykoupil nás." Přípravného setkání se zúčastnila i dětská farnice přímo z Koclířova. "O Národním eucharistickém kongresu slyším v naší farnosti často a celou událost chápu jako posilu a upevnění naší víry," řekla Veronika Mrštná.

Sobotní program formoval dospělé

Na páteční adoraci Dětí Eucharistie navázala celonoční adorace a v sobotu přešla v pestrý program modliteb, přednášek a procesí, při kterých vybraní členové fatimského hnutí dostali nejen pověření ke službě pro dílo Fatimy v České republice, ale současně byli vysláni jako služebníci pro NEK v Brně. Sobotní program tak směřoval k duchovní přípravě dospělých ke smysluplnému prožití ojedinělé události v novodobých dějinách české a moravské církve. "Koclířov a Českomoravská Fatima opravdu žijí eucharistickým kongresem. Díky sobotnímu programu více rozumím, o co se vlastně jedná a hlavně, proč nesmíme s rodinou 17. října chybět v Brně," sdělila Marie ze Šlapanic.

K ministrantské službě na Národním eucharistickém kongresu se již přihlásilo přes tisíc ministrantů. Přijede více jak pětistovka krojovaných, stovky kněží a řeholníků a nemalý počet věřících ze všech koutů naši země.

"Národní eucharistický kongres se chystáme podpořit ještě duchovně. Během novény, kterou se budeme modlit v našich farnostech od 8. do 16. října a jejíž text je ke stažení na webových stránkách kongresu www.nek2015.cz, připravujeme trvalou adoraci po celých devět dnů před 17. říjnem. Kdo se chce adorace zúčastnit, stačí, aby se u nás v Koclířově ohlásil a přijel. Třeba jen na den či dva," připomněla pastorační asistentka Hana Frančáková. (peš)

Fotogalerie


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.