Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Svatou Cecílii sbory a varhaníci uctí po dvacáté


Datum:

V sobotu 10. října zazní v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Ústí nad Orlicí mimořádné množství duchovní hudby. Koná se totiž Festival duchovní hudby svaté Cecílie.

Svatou Cecílii sbory a varhaníci uctí po dvacáté

Již dvacet let se do Ústí nad Orlicí pravidelně sjíždějí varhaníci a chrámové sbory z různých koutů České republiky, aby se zúčastnili Festivalu duchovní hudby svaté Cecílie. Víc prozradila regenschori Cecilie Pecháčková: "Ústí nad Orlicí je městem s dlouhou hudební tradicí, místní Cecilská hudební jednota působí v chrámu Nanebevzetí Panny Marie nepřetržitě již od svého založení v roce 1803. Festival, jehož vznik inicioval v roce 1996 tehdejší regenschori kostela Nanebevzetí Panny Marie Oldřich Heyl, je nesoutěžní přehlídka amatérských chrámových sborů a varhaníků, kteří se zabývají liturgickou hudbou. Koná se vždy první nebo druhou sobotu v říjnu."

Program začíná ve 14.00 hodin a těšit se můžete na vystoupení chrámových sborů: Cecilská hudební jednota z Ústí nad Orlicí, Komorní chrámový sbor Šternberk, Schola OP (Ordo Praedicatorum) z Olomouce, Emauzský sbor a orchestr z Prahy. Odpoledne obohatí vystoupení varhaníků Alžběty Kubátové, Kateřiny Filkové, Marcely Dvořanové a Petra Vacka, jako zvláštní host festivalu vystoupí také varhaník Václav Uhlíř. V 17.00 hodin bude P. Marcel Javora spolu s děkanem P. Vladislavem Brokešem sloužit zpívanou mši svatou. Od 19.30 hodin se pak uskuteční koncert Scholy Gregoriany Pragensis s uměleckým vedoucím Davidem Ebenem. (ht)

PLAKÁT


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.