Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Vrcholí přípravy na Misijní neděli


Datum:

V neděli 18. října proběhne celosvětový den modliteb za misie spojen s finanční sbírkou, z níž se pravidelně podporují projekty na pomoc nejpotřebnějším.

Vrcholí přípravy na Misijní neděli

Před 89 lety vyhlásil Sv. otec Pius XI. každou předposlední říjnovou neděli za Misijní neděli, kterou od té doby na celém světě připravuje ve spolupráci s farnostmi Papežské misijní dílo šíření víry. Všechny peníze, které PMD sesbírají ve všech farnostech a diecézích různého ritu na celém světě, tvoří Fond solidarity pro zřízení programu všeobecné pomoci. Spojme se i my s celým světem a podpořme Misijní neděli.

Jak se připravit na intenzivnější prožití Misijní neděle?

V mnoha farnostech se již od začátku měsíce října lidé modlí misijní růženec, účastní se adorací za misie, připravují děti na vstup do Misijního klubka, chystají krásné misijní nástěnky. Nechybí ani tradiční akce PMD: Misijní jarmarky®Misijní koláče® a Misijní štrúdlování®. Ze zkušeností víme, že tyto aktivity přispívají k oživení života našich farností či společenství, ve kterých slavení Misijní neděle probíhá. Rádi vám poskytneme podrobnější informace a potřebné materiály.

I letos přicházíme v rámci misijních oslav s nabídkou vytvoření společného Misijního Mostu Modlitby (dále MMM), a to v předvečer letošní Misijní neděle, tj. v sobotu 17. října ve 21.00 hod. Všichni zájemci se mohou doma či v kostele sejít, zapálit svíčku a pomodlit se růženec nebo jakoukoliv modlitbu za misie, misionáře, chudé a trpící lidi, za šíření radosti evangelia na celém světě. Svíce pro tuto aktivitu mohou být předem požehnány v kostele. Vy, kdo pořádáte MMM, misijní besedy, výstavy, žehnání svící, misijní růženec, vystoupení hudebních skupin, adorace nebo Misijní jarmarky® napište nám, abychom mohly ukázat i ostatním vaše nápady.

 

POSELSTVÍ SVATÉHO OTCE K MISIJNÍ NEDĚLI

DOPIS NÁRODNÍHO ŘEDITELE PMD K MISIJNÍ NEDĚLI

PLAKÁT

VIDEOKLIP

Kde peníze z Misijní neděle pomáhají

Přehled sbírek z Misijní neděle

Nabídka aktuálních misijních akcí

Misijní neděle ve sdělovacích prostředcích

TV Noe

  • neděle 18. října v 10.00 hodin – přímý přenos mše svaté Misijní neděle z baziliky minor Navštívení Panny Marie ve Frýdku.

Proglas

  • pátek 16. října v 16.00 hodin – misiím bude věnován pořad Všimli jsme si
  • sobota 17. října v 20.30 hodin – růženec za misie: každý desátek bude obětován za jeden kontinent; ve 21.00 hodin – modlitba za misie (Kancionál č. 032), 21.05 hodin – Večerní chvály: přímluva za misie a na misijní úmysl
  • neděle v 9.00 hodin – přímý přenos slavnostní mše svaté; v 10.00 hodin – poselství papeže Františka k Misijní neděli; přímluva za misie v polední modlitbě Anděl Páně a v Modlitbě rodin v 18.00 hodin; myšlenka na den od národního ředitele PMD – v 5.27, 11.57 a 17.55 hodin

ČR 2 – Vltava

  • neděle 18. října v 9.00 hodin – přímý přenos mše svaté z kostela sv. Bartoloměje v Pardubicích – celebruje P. Antonín Forbelský

převzato z www.missio.cz


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.