Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

NEK 2015: Jan Vokál: Národní eucharistický kongres dokázal lásku k eucharistii


Datum:

Národní eucharistický kongres naplnil své motto. Věřící obnovili smlouvu s Bohem a dokázali, že úcta k eucharistii z naší země nevymizela.

NEK 2015: Jan Vokál: Národní eucharistický kongres dokázal lásku k eucharistii

V sobotu 17. října v Brně vyvrcholil mší svatou a eucharistickým průvodem Národní eucharistický kongres. Věřící ze všech diecézí se na něj připravovali od ledna letošního roku. Slavnost se sice konala v moravské metropoli, ale delegátem České biskupské konference pro eucharistické kongresy je královéhradecký biskup Jan Vokál. "Slavnost jsem prožil velice dobře, protože jsem cítil, že šlo o svědectví modlitby, usebranosti, zbožnosti a lásky k eucharistii ze strany věřících i kněží. Mám z toho radost, i z toho, že se akce vydařila po stránce organizační," řekl krátce po skončení akce biskup Jan, kterého potěšila i hojná účast věřících. "Lidé společně ukázali, že v naší zemi úcta k eucharistii je – dnešek toho byl důkazem."

Když se po skončení bohoslužby vydal do ulic Brna směrem na Zelný trh eucharistický průvod, právě biskup Jan Vokál nesl monstranci s Nejsvětější svátostí. "V duchu jsem žehnal naší vlasti, všem lidem místní diecéze, městu, kterým jsme procházeli, a prosil jsem, aby nám Bůh byl milostiv a požehnal synodě o rodině," svěřil se nejvyšší pastýř královéhradecké diecéze a prozradil, že při vniřní obnově své osobní smlouvy s Bohem za národní eucharistický kongres děkoval.

Všem diecézánům královéhradecké diecéze pak biskup Jan vzkázal: "Těm, kteří se na Národní eucharistický kongres připravovali, ze srdce přeji, aby jim přinesl co nejvíce duchovního ovoce, aby se Boží požehnání skrze svátost eucharistie promítlo ve všech rodinách." (peš)


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.