Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

V Malých Svatoňovicích začíná jubileum 300 let od vzniku poutního místa


Datum:

Poutní místo Malé Svatoňovice si letos a příští rok připomene 300 let od svého vzniku. Dnešní bohoslužbu přijede celebrovat světící biskup Josef Kajnek.

V Malých Svatoňovicích začíná jubileum 300 let od vzniku poutního místa

Oslavy třístých narozenin poutního místa v Malých Svatoňovicích začnou v neděli 1. listopadu slavnostní bohoslužbou, kterou bude v poutním kostele Panny Marie Sedmiradostné celebrovat světící biskup Josef Kajnek. Bohoslužba začne ve 14.00 hodin. Právě 1. listopadu 1715 totiž došlo k potvrzenému uzdravení Davida Dröschla. Oslavy třístého jubilea poutního místa Malé Svatoňovice pak potrvají po celý následující rok. Více informací najdete na www.msvatonovicekostel.cz.

Při příležitosti prožívání jubilejního roku uděluje královéhradecký biskup Jan Vokál pro období od 1. listopadu 2015 do 28. září 2016 milost částečných odpustků pro farní a poutní kostel Sedmi radostí Panny Marie v Malých Svatoňovicích za dodržení těchto podmínek: návštěva kostela s modlitbou Otče náš a Věřím v Boha, přijetí svátosti smíření, přijetí svatého přijímání, modlitba na úmysl Svatého otce.

Jelikož je zmíněný kostel diecézní poutní svatyní, lze v něm získat i plnomocné odpustky při návštěvě tohoto místa, když se věřící zbožně pomodlí Otče náš a Věřím v Boha o titulární slavnosti (hlavní pouť 15. srpna 2016 nebo následující neděli); jedenkrát za rok o dni, který si zvolí sám věřící; pokaždé, když se účastní společné pouti, která se na tomto místě koná. K získání plnomocného odpustku je přitom nutno splnit tři obvyklé podmínky: přijetí svátosti smíření, přijetí svátosti přijímání a modlitba na úmysl Svatého otce. (peš)


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.