Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: Biskup Jan Vokál uctil válečné veterány


Datum:

Biskup Jan a generální vikář Josef Socha uctili památku válečných veteránů. Poklonili se i památce brigádního generála Františka Kryštofa.

Galerie: Biskup Jan Vokál uctil válečné veterány

Den válečných veteránů v kalendáři najdeme 11. listopadu, proto se právě v tento den konají v České republice pietní a vzpomínkové akce na všechny, kteří přežili válečné konflikty.

Pietní akt se proto uskutečnil také na královéhradeckém vojenském hřbitově na Pouchově. Zúčastnili se ho zástupci Senátu a Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, primátor Hradec Králové Zdeněk Fink se svojí náměstkyní Annou Maclovou, zástupci útvarů Armády České republiky a aktivních záloh, zástupci Českého svazu bojovníků za svobodu, Konfederace politických vězňů a Československé obce Legionářské. Pietního aktu se zúčastnil také královéhradecký biskup Jan Vokál a generální vikář Josef Socha. 

Ve druhé části shromáždění hosté uctili památku prvního legionáře, rodáka z Týniště nad Orlicí, brigádního generála Františka Kryštofa. Legionáře a vojáka, který podstoupil se ctí veškeré útrapy obou světových válek, ale za svou odvahu a hrdinství byl později komunistickým režimem uvězněn. Výbor pro obranu Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky podal v létě letošního roku ministru obrany Martinu Stropnickému návrh na ocenění generála Kryštofa resortním vyznamenáním Křížem obrany státu ministra obrany České republiky, in memoriam. (peš)

Fotogalerie


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.