Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Mons. Karel Exner oslavil 95. narozeniny


Datum:

V pondělí 21. prosince 2015 je tomu 95 let, co se ve Studenci u Horek narodil Mons. Karel Exner, kaplan Jeho Svatosti a emeritní probošt katedrální kapituly.

Mons. Karel Exner oslavil 95. narozeniny

V neděli 20. prosince v klášterním kostele Nanebevzetí Panny Marie v Nové Pace Mons. Karel Exner za účasti celé novopacké farnosti při mši svaté poděkoval Pánu Bohu za 95 let života, kterých se 21. prosince dožívá. Farníci mu poděkovali za jeho dlouholetou kněžskou službu ve farnosti a popřáli hojnost Božího požehnání. Připojili se tak k řadě gratulantů, kteří v těchto dnech Mons. Karlu Exnerovi k jeho životnímu jubileu pogratulovali, a kteří mu vyprošují hojnost Božích milostí a ochranu Matky Boží, Panny Marie, do dalších let.

Mons. Karel Exner působil za svůj dlouholetý kněžský život v řadě farností královéhradecké diecéze. Začínal v roce 1944 v jaroměřské farnosti a poté postupně pokračoval ve farnostech Horní Štěpanice, Vítkovice v Krkonoších, Chřenovice, Světlá nad Sázavou, Čibuz, Holohlavy, Lovčice, Olešnice v Orlických horách, Dolní Lánov, Dolní Dvůr, Hostinné, Úbislavice, Nová Paka, Pecka a Borovnice u Staré Paky. V současné době působí jako výpomocný duchovní v Nové Pace. Několikrát zastával post člena kněžské rady a pět let i post člena sboru poradců Biskupství královéhradeckého. (peš)


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.