Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Výtěžek věnují onkologicky nemocným dětem


Datum:

Necelých deset tisíc korun činí výtěžek dvou vánočních dobročinných akcí v Holicích. Peníze pomohou malým dětem, které trpí leukémií.

Výtěžek věnují onkologicky nemocným dětem

Na svátek sv. Štěpána se v holickém kostele sv. Martina konal tradiční Vánoční koncert u jesliček, na němž vystoupily děti z místních mateřských a základních škol, studenti Gymnázia Dr. Emila Holuba a Svatomartinský sbor působící na kůru jmenovaného kostela.

Návštěvníci, kteří zaplnili chrám do posledního místa, si vyslechli české, moravské i zahraniční koledy a vánoční písně, nechyběla ani instrumentální a varhanní hudba. "Již řadu let má náš koncert charitativní nádech. Letošní výtěžek přidáme k penězům, které jsme vybrali v sobotu před čtvrtou adventní nedělí v rámci Předvánočního zastavení. Při něm jsme vařili dobročinnou polévku a sehráli živý betlém," řekl za pořadatele holický regenschori Lukáš Peška.

Celková suma činí necelých deset tisíc korun. "Vybrané finanční prostředky předáme onkologické klinice Fakultní nemocnice v Hradci Králové pro potřeby malých dětí, které se tam léčí z leukémie," uvedl Peška.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.