Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Organizace Světového dne mládeže v Krakově


Datum:

Chcete se zúčastnit červencového Světového dne mládeže v polském Krakově? Přinášíme informace k dobrému zvládnutí organizace.

Organizace Světového dne mládeže v Krakově

Světový den mládeže se v polskék Krakově uskuteční od 20. do 31. července 2016. Předprogram v polských diecézích se koná od 20. července a zajišťují ho Diecézní centra pro mládež a některá hnutí a řehole. U vzniku těchto setkání mladých lidí stál polský rodák, krakovský arcibiskup a nezapomenutelný papež sv. Jan Pavel II. Krakov je dále město, kde žila a zemřela světice Božího milosrdenství sestra Faustina Kowalská.

Druhá část setkání mládeže začíná v pondělí 25. července v Krakově a vyvrcholí v sobotu 30. července vigilií s papežem Františkem a následnou nedělní bohoslužbou. Český národní program se bude konat v prostorách areálu kláštera Mogila v Nowe Huti. V této farnosti budou mladí z České republiky též ubytováni.

Blízkost místa konání nabízí příležitost, aby se tohoto setkání zúčastnilo velké množství mladých lidí z naší země. Proto jsou mladí účastníci finančně dotováni. V rámci České republiky je také poskytována podpora početnějším rodinám. Pokud z jedné rodiny pojede více dětí, mohou požádat na svém Diecézním centru pro mládež o slevu (2. dítě 25%, 3. a další dítě 50% ceny). Doporučený věk je od 16 let do 30 let.

Doprava na předprogram i na vlastní setkání do Krakova bude organizována centrálně, cena dopravy bude z celé republiky stejná. Vlastní dopravu nedoporučujeme z organizačních důvodů. V průběhu setkání bude zakázán vjezd osobních automobilů i autobusů do Krakova.

Na sobotní vigilii a závěrečnou nedělní bohoslužbu jsou zváni i ostatní věřící z naší země. Doporučujeme se též přihlásit na níže uvedené webové stránce a zaplatit poplatek, který vyžadují polští organizátoři jako podporu mladých lidí.

Za přípravu, průběh a organizaci je zodpovědná Sekce pro mládež ČBK. Přihlášky pro účastníky jsou k dispozici na krakov2016.signaly.cz.

Případné dotazy vám rádi odpoví vaše A/DCM nebo přímo členové sekretariátu Sekce pro mládež ČBK: Anna Brabcová mladez [at] cirkev.cz (mladez[at]cirkev[dot]cz), tel: 220 181 753, mobil 731 625 965.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.