Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: A obnovíš tvář země. Svědectví z Koclířova


Datum:

Paprsky Boží Lásky na přímluvu Panny Marie Fatimské zasahují celou obec. Po 20 letech služby Fatimy pociťujeme otevřenější srdce spoluobčanů.

Galerie: A obnovíš tvář země. Svědectví z Koclířova

Do kostela přichází základní škola na vánoční katechezi, po ní také mateřská školka a pozvání pana faráře přijímají na předvánoční večeři i starosta obce, rada, zastupitelé, ale také představitelé hasičů, zahrádkářů a dalších spolků z naší obce. Když na Štědrý den míříme ke kostelu, potkáváme cestou mnoho těch, kteří lemují cestu v Koclířově. Při půlnoční mši svaté jsme prožili krásné a radostné společenství.

Během vánoční doby ve farním kostele vystoupilo se svým tradičním vánočním koncertem pěvecké sdružení Dalibor a také farní schola připravila novoroční koncert. A opět se podařilo kostel "naplnit".

O nedělní slavnosti Tří králů přišlo do kostela osm skupinek dětí. Podívat se přišli i rodiče a kamarádi. Atmosféra při bohoslužbě byla krásná. Tříkrálový průvod nás všechny přivedl do středu obce, kde všem koledníkům požehnal otec Pavel Dokládal. Pak se skupinky vydaly na cestu za betlémskou hvězdou, aby přinesly požehnání do všech domů.

Je za co děkovat. Církev má být otevřenou náručí pro všechny. Nyní se k duchovní správě připojují další obce. Velký Opatov a menší Opatovec-Košíře a Dětřichov. Jsou to farnosti, kde je duchovní život potřeba posílit. Trošku podobné, jako v Koclířově dříve. Ale modlitba je silná zbraň. Zvláště nyní, ve Svatém roce Božího Milosrdenství, které je pro všechny! Bůh nikoho nevynechá… Kéž můžeme být pro svět viditelnou tváří, tváří svého Pána. A tak se těšíme, že můžeme stále zakoušet dar vzájemnosti i spřátelování, tak jak nás často vybízel náš milý otec arcibiskup Karel. A už nyní plánujeme společný Živý betlém v příštím roce. (Hanka Frančáková)

Fotogalerie


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.