Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: Týden modliteb za jednotu křesťanů zahájila Ekumenická bohoslužba


Datum:

U příležitosti Týdne modliteb za jednotu křesťanů se v Hradci Králové uskutečnila tradiční Ekumenická bohoslužba.

Galerie: Týden modliteb za jednotu křesťanů zahájila Ekumenická bohoslužba

Ke společné bohoslužbě v týdnu, kdy se křesťané z celého světa obzvláště věnují modlitbě za jednotu, se v katedrále Svatého Ducha sešli zástupci církví a společenství působících v Hradci Králové. K biskupovi Janu Vokálovi se tak připojil biskup Pavel Pechanec a farářka Františka Klásková z Církve československé husitské, farář Českobratrské církve evangelické Tomáš Vítek, kazatel Církve bratrské Martin Legát, pastor Křesťanského centra Denis Doksanský a kněz řeckokatolické církve Adrian Kostilník.

Po úvodním přivítání promluvil krátce biskup Jan Vokál, řekl například: "Dnešní svět stále více hledá svou tvář a často se stává obětí nejistoty a rozdělení. Úsilí o jednotu křesťanů ovlivňuje vlastně i mentalitu okolního světa. Usilovat o jednotu a o pokoj není zbytečná intestice. Jednota a Boží pokoj jsou uskutečnitelné a to právě a jedině v Ježíši Kristu. On sám je toho zárukou. Jednota a pokoj v tajemství Božího života, v němž převažuje milosrdenství a láska, to je trvale přítomný dar pro naše ekumenické snažení. Věřím, že i tato naše společná bohoslužba bude bohumilá a bude přínosem k naději v lepší budoucnost."

Fotogalerie

Česká biskupská konference a Ekumenická rada církví v ČR vydala překlad textů pro Týden modliteb za jednotu křesťanů, které letos připravili křesťané z Lotyšska a vycházejí ze slov Písma svatého, která jsou ústřední myšlenkou tohoto týdne: "Povoláni hlásat mocné skutky Páně." (1 Petr 2,9) Český překlad textů k Týdnu modliteb za jednotu křesťanů Pozvání ke společným modlitbám je ke stažení ZDE.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.