Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Na Regiontour 2016 zastupují naši diecézi farnosti z Kutné Hory


Datum:

V Brně začal veletrh cestovního ruchu. Poutní místa, církevní památky či křesťanské zajímavosti představuje expozice Církevní turistika.

Na Regiontour 2016 zastupují naši diecézi farnosti z Kutné Hory

V letošním roce dostanou návštěvníci brněnského veletrhu možnost dozvědět se více o životě na poutních místech a v klášterech. Při příležitosti Svatého roku milosrdenství, který pro rok 2016 vyhlásil papež František, mohou návštěvníci u stánku církevní turistiky využít možnosti osobního  rozhovoru s duchovním či řeholníkem (s bratry kapucíny a minority).

Součástí expozice Církevní turistiky je na veletrhu také prezentace několika organizací. Za královéhradeckou diecézi představí v rámci zajímavostí Římskokatolické farnosti Kutná Hora a Kutná Hora-Sedlec své UNESCO památky v Kutné Hoře – chrám sv. Barbory a chrám sv. Jakuba. Nechybí ani vzácná a unikátní památka UNESCO – katedrála Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele v Sedlci u Kutné Hory, která je spolu se světoznámou sedleckou kostnicí součástí bývalého cisterciáckého opatství v Sedlci, založeného již na počátku 12. století. 

Prezentace Církevní turistiky se ale neomezuje pouze na církevní památky, ale nabízí opět také možnosti pobytů na farách a v klášterech, jak pro rekreaci, tak např. v rámci duchovní obnovy, a to napříč celou Českou republikou. Nabídka far a klášterů s možností pobytu se na stránkách www.cirkevnituristika.cz od loňského roku opět rozšířila.

S církevní turistikou souvisí také letošní nový projekt, a to Klášterní turistika. Na veletrhu ho představí sestry Neposkvrněného početí Panny Marie z Olomouce, které zde provozují kavárnu Õde. Právě řády byly v daleké historii první, kdo ve svých klášterech poskytovaly zázemí i péči poutníkům a lidem na cestách, a také v současnosti pečují o mnohá poutní místa.

Expozici Církevní turistika najdete u stánku č. 103. Veletrh cestovního ruchu Regiotour 2016 se v Brně koná ve dnech 14. až 17. ledna 2016. (zdroj: cirkev.cz)


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.