Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Tříkrálová sbírka skončila, teď se počítá


Datum:

Koledníky s pokladničkou opatřenou logem Charity už v ulicích nepotkáte. Právě se počítá, kolik letošní sbírka celkově vynese.

Tříkrálová sbírka skončila, teď se počítá

V plném proudu je úřední rozpečeťování kolednických schránek a pečlivé sčítání obsahu. "Předběžné výsledky nás naplňují nadějí, že dárci štědře podpořili záměry naší sbírky pro pomoc lidem v nouzi. Výnos pomůže stovkám projektů zejména pro seniory, lidi s postižením, matky s dětmi v tísni, lidi bez domova a sociálně vyloučené. Všem dárcům i koledníkům ze srdce děkuji," říká ředitel Charity České republiky Lukáš Curylo. Sbírkový účet a dárcovská SMS jsou však otevřeny celoročně.


"Děkujeme všem koledníkům a vedoucím skupinek, protože bez nich by se sbírka nemohla uskutečnit," vyjádřil vděk hlavní koordinátor Tříkrálové sbírky Marek Navrátil. "Letos nás při koledování podpořilo více dobrovolníků než loni, a to se nejspíš projeví i na výnosu." Kolednických pokladniček bylo loni přes dvacet tisíc, letos ještě o tisícovku více. Jednotlivé místní Charity na městských a obecních úřadech právě pokladničky rozpečeťují. "Tento proces bude probíhat ještě nejméně dva týdny," upřesňuje Marek Navrátil. Prozatím je otevřeno 59 % pokladniček s výnosem 56,4 milionu korun (stav k 15. lednu v 10.30 hodin). Průběžné výsledky letošního, v pořadí již 16. ročníku celostátní Tříkrálové sbírky, lze sledovat na stránce ww.trikralovasbirka.cz/vysledky.

Přispět můžete celý rok

Přispět do sbírky můžete nyní i po celý rok zasláním DMS KOLEDA na číslo 87 777 (cena jedné DMS je 30 Kč, na pomoc potřebným jde 28,50 Kč. Službu provozuje Fórum dárců.). Podpořit sbírku je možné také příspěvkem na účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800 u České spořitelny, VS 777.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.