Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zaposlouchejte se do Radia Proglas


Datum:

Přinášíme tipy z vysílání Radia Proglas v týdnu od 1. do 7. února 2016.

Zaposlouchejte se do Radia Proglas

Cyklus Laudato si´ pokračuje v pondělí 1. února ve 22.00 (do 22.25). Vymykají se lidstvu technické vymoženosti z rukou? Jak zranitelní jsme při jejich užívání? Užíváme techniku jako dobrého služebníka, nebo nad námi začíná panovat? Hovoříme s publicistou a překladatelem Danielem Soukupem.

Každému z nás se někdy stalo, že jsme přečetli, co jsme neměli. To z toho bylo? Jacísi anonymové ukradli poštu předsedovi vlády. Tzv. seriózní noviny z nich vesele citují. Je to morální? Co mě ospravedlňuje přečíst něco, co není pro mě? Jak je to spojeno s úctou člověka k člověku? Vzpomínejte na své mládí, glosujte a diskutujte o listovním a jiných tajemstvích s otcem Martinem Holíkem v Noční lince v pondělí 1. února od 22.30 (do 23.30).

Jako odpověď na obtížnou životní situaci, ve které se ocitají všichni, kdo chtějí doma pečovat o své nemocné, postižené, nemohoucí blízké vznikla Unie pečujících - sdružení lidí, kteří hledají způsob jak domácí péči zvládnout. Hostem Kafemlýnku bude Leoš Fučík, který byl u vzniku sdružení a má s domácí péčí dlouhodobou zkušenost. Naladíte v úterý 2. února v 9.30 (do 10.30).

Oblíbené bilancování úrody na poli hudebních alb a filmů pro děti za rok 2015čeká posluchače v prvním únorovém Barvínku. Vyhlásíme také výsledky ankety Dětský film roku. Poslouchejte v úterý 2. února v 16.00 (do 16.55).

K poslechu další části cyklu U zve v úterý 2. února Marek Chvátal. S mikrofonem navštívil bohoslužbu Církve československé husitské v Olomouci a oslovil některé věřící a faráře. Koláž z této návštěvy uslyšíte ve 22.00 (do 22.25).

Mezi salesiány v Brně-Žabovřeskách vznikl v roce 200. výročí sv. Jana Boska pozoruhodný projekt, muzikál Sen z Piemontu, který napsali a secvičili mladí z divadelního kroužku. O duši tohoto příběhu a vzniku díla se budeme bavit s jeho koordinátorkou Anežkou Hesovou. Také nabídneme ohlasy účinkujících bezprostředně po premiéře. V pořadu z cyklu Mezi slovy ve čtvrtek 4. února v 9.30 (do 10.30).

Ať už plesová sezóna končí či začíná, pojďme nahlédnout do její historie. Víte, že se první veřejný český bál konal v Praze roku 1840? Co se na něm tančilo? A v jakých šatech? Nahlédněme v pořadu Hrajte, kapely! do historie bálů a plesových melodií. Poslouchejte ve čtvrtek 4. února v 16.55 (do 17.55).

Farnost Povýšení Svatého Kříže v Horní Lomné se rozkládá v horském údolí nedaleko Jablunkovského průsmyku v Beskydech. Je známá především jako poutní místo panny Marie, nedaleko se nachází Lurdská kaple a pramen vody. Na návštěvu toho místa vás zveme ve čtvrtek 4. února ve 22.00 (do 22.25).

Světový den nemocných připomene v pátek 5. února v 9.30 (do 10.30) pořad Živě z Prahy. Jana Beránková hovoří s bratrem Martinem Mackem z řádu Milosrdných bratří sv. Jana z Boha.

V týdeníku Slyšte, lidé! si v sobotu 6. února představíme nové nahrávky českých písničkářů. Od 19.15 (do 20.15) se budeme věnovat autorům slavným a úspěšným i začátečníkům. A nepůjde pouze o zpívající kytaristy, ale uslyšíte také autory, které doprovázejí kapely, nebo tvůrce, kteří pracují s elektronickým doprovodem. V pořadu uvedeme například Kittchena, Jana Jeřábka, Martina Kyšperského, Jirku Řehulku, Petra Linharta a další.

Dvě klasické pohádky Hanse Christiana Andersenanabízíme k poslechu v neděli 7. února ve 14.00 (do 14.30). Zazní vyprávění o tom, že co táta dělá, vždy dobré jest, a také příběh o císařových nových šatech.

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adresewww.proglas.cz.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.