Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Vyšel meditační průvodce pro postní dobu


Datum:

Biskupství královéhradecké vydalo pro letošní postní dobu duchovního průvodce v podobě brožury se zamyšleními ke svátosti smíření z pera kněží a jáhnů naší diecéze.

Vyšel meditační průvodce pro postní dobu

"Letošní Svatý rok Milosrdenství nám dává zvláštní příležitost, abychom hlouběji prožili nezasloužené dary, které nám Pán dává skrze odpuštění hříchů. Postní doba, jež je tradičně obdobím zpytování svědomí, lítosti a pokání je velmi důležitou součástí tohoto roku. … Tato brožura se zaměřuje na nejúčinnější prostředek k přístupu k Božímu Milosrdenství, který byl Církvi svěřen, a tím je Svátost smíření. V životě každého věřícího je to jedinečný okamžik, kdy může nejen duchovně, ale i svými smysly bezprostředně zakoušet odpuštění hříchů. … Věřím, že jednotlivé meditace budou pro čtenáře povzbuzením k tomu, aby si Svátost smíření ještě více zamilovali, přistupovali k ní často, pravidelně a učinili z ní páteř Svatého roku Milosrdenství," napsal v úvodu královéhradecký biskup Jan Vokál.

Oproti zvyklostem z minulých let je letošní meditační brožura pro postní dobu odlišná. Nekoresponduje totiž s každodenními biblickými texty mše svaté, ale reaguje na vybrané kapitoly z Katechismu katolické církve, které souvisí se svátostí smíření. "Většinou jsou meditace zakončeny i několika otázkami, abyste mohli text lépe promyslet a vztáhnout ke svému životu. Na konci je jednoduchý návrh možného zpovědního zrcadla," uvedl za přípravný tým biskupský vikář pro pastoraci Jan Linhart.

Brožuru můžete získat ve farnostech a k dostání je také v královéhradeckém knihkupectví U katedrály na Velkém náměstí. (peš)


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.