Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Broumovská klávesa v plném proudu


Datum:

Šestý ročník mezinárodní soutěže pro mladé klavíristy potrvá do 8. května. Jednokolového klání se zúčastní 42 přihlášených.

Broumovská klávesa v plném proudu

Do broumovského kláštera se od včerejška sjíždějí mladí klavíristé z celé Evropy, aby se zúčastnili mezinárodní soutěže Broumovská klávesa. Dvaačtyřicet soutěžících z pěti evropských zemí (Čechy, Slovensko, Polsko, Ukrajina a Maďarsko) se přihlásilo do šestého ročníku hudebního klání pro mladé pianisty do sedmnácti let, které se koná tento víkend v novém koncertním sále Dřevník v zahradě broumovského kláštera. Soutěží se ve čtyřech kategoriích podle věku. Pro výherce jsou připraveny finanční odměny. Soutěž je přístupná i široké veřejnosti. Slavnostní zahájení se konalo dnes v 10 hodin, slavnostní ukončení proběhne v neděli 8. května dvacet minut po třinácté hodině.

"Překrásné prostory Kláštera Broumov, kde si podává ruku tradice s modernou, budou opět po roce hostit mezinárodní klání mladých pianistů. Rád bych co nejsrdečněji pozval milovníky klavíru, aby přijeli zažít neopakovatelnou atmosféru plnou napětí, očekávání, ale hlavně radosti z krásné hudby," říká k soutěži její ředitel, koncertní pianista a pedagog Ivo Kahánek.

Vítěze soutěže vybere odborná porota, v níž zasedne koncertní pianista a generální ředitel Intergramu Jan Simon, generální ředitel České filharmonie David Mareček, koncertní pianista Milan Langer, pianistka a profesorka Scholy Cantorum v Paříži Marina Primachenko-Moussu, pianistka a profesorka Ostravské univerzity Eliška Novotná a albánský koncertní pianista a pedagog Egli Prifti.

Více informací na www.broumovskaklavesa.cz nebo na fb profilu soutěže. 


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.