Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zaposlouchejte se do Radia Proglas


Datum:

Přinášíme tipy ve vysílání Radia Proglas v týdnu od 9. května do 15. května 2016.

Zaposlouchejte se do Radia Proglas

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 10. května v 18 hodin mši svatou ze studia Proglasu, ve čtvrtek 12. května v 18 hodin mši svatou z kostela Panny Marie Sněžné v Praze, v pátek 13. května v 18 hodin mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech,v neděli 15. května v 9.00 mši svatou z kostela Všech svatých v Litoměřicích. Každý květnový čtvrtek od 17.30 navíc vysíláme májovou pobožnost.

Vnímáme podporu chudých, těch na okraji, bez střechy nad hlavou, skartovaných jako součást své existence nebo něco navíc? Má se starat hlavně obec, stát? A co se týká mne? A kterou skupinu podporujete? Hledíme i za hranice, do států s válečným stavem, s nedostatkem vody, po zemětřesení. Je to i mojí věcí? A jak? Jak na to? Volejte, pište - v Noční lince v pondělí 9. května ve 22.30 se těší Martin Holík.

Příběh jedné šikovné maminky jménem Adéla Hrubá, která se rozhodla nabytý pozemek proměnit v zahradu, která bude sloužit, krášlit i žít tak trochu podle svého. Jak na to, když chceme mít zahradu v souladu se svým životem, s prostředím? Stylu, který přemýšlí nad zahradou jako celkem v rámci okolního prostředí, se říká permakultura. O tom všem budeme mluvit v Kafemlýnku 10. května v 9.30.

Mariánské poutní místo ve Filipově patří k nejmladším v litoměřické diecézi. 13. ledna 1866 se ve 4.00 hodiny ráno těžce nemocné tkadleně Magdaleně Kade při modlitbě zjevila Panna Maria a přislíbila jí uzdravení. Ráno Magdalena opravdu vstala a začala pracovat, zbavená svého trápení. Celá litoměřická diecéze si letos připomíná 150. výročí události. Pořad je pozvánkou k osobnímu prohloubení mariánské úcty. Poslouchejte v úterý 10. května ve 22 hodin.

Na stránkách Nadačního fondu pomoci Karla Janečka, najdete v současné době projekt nazvaný "Nový začátek čtyřem dětem". Snaží se pomoci v nelehké situaci čtyř malých dětí, kterým v krátké době zemřeli maminka i tatínek. Více o jejich příběhu a pomoci farnosti, kam všichni chodili, se dozvíte ve čtvrtek 12. května ve 22 hodin.

Čeští a moravští biskupové v rámci Roku milosrdenství připravili na naše požádání krátká zamyšlení nad jednotlivými skutky tělesného i duchovního milosrdenství. V každém dílu pořadu Chci milosrdenství vám nabídneme dvě z nich. V pátek 13. května ve 22 hodin hovoří Mons. Jan Graubner a Mons. Tomáš Holub na téma Odpouštět a trpělivě snášet.

Odevzdávám se ti a přijímám tě – to je podtitul dokumentu z cyklu Mezi slovy. Hovoříme se třemi manželskými páry o jejich vztahu, jeho začátcích a vývoji, o důležitosti tolerance a úcty k partnerovi, o předmanželských přípravách. Oslovili jsme i manželský pár a kněze, kteří snoubence na společný život připravují. Poslouchejte v sobotu 14. května ve 22.10.

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adresewww.proglas.cz.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.