Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Víkend nabídne biřmování, pouť i sbírku


Datum:

Biřmovance přivítá hradecká katedrála Svatého Ducha, která také oslaví své zasvěcení. Sbírka je určena na potřeby diecéze.

Víkend nabídne biřmování, pouť i sbírku

V sobotu 14. května se v katedrále Svatého Ducha uskuteční udělování svátosti biřmování, kterého se ujme královéhradecký biskup Jan Vokál. Mše svatá začne v 18.30.

Na následující den, neděli 15. května, připadá v liturgickém kalendáři slavnost Seslání Ducha Svatého. Je korunou velikonočního období, velkým oktávem velikonočním (je osmou nedělí po slavnosti Zmrtvýchvstání Páně). Navazuje na židovské svátky letnic, konané padesát dní po slavnosti nekvašených chlebů a připomíná událost vylití Ducha svatého na apoštoly shromážděné ve večeřadle, při níž bylo dovršeno Kristovo působení, zjevena Nejsvětější Trojice a slavnostně ustavena církev. Církev v liturgii oslavuje Boha, vyznává svou víru a prosí o tohoto samého Ducha svatého, který byl darován na počátku, když se začalo šířit evangelium.

Protože je zasvěcení královéhradecké katedrály svatodušní, oslaví farnost při katedrále poutní slavnost. Biskup Jan Vokál odslouží od 9.30 pontifikální bohoslužbu.

Ve stejný den, tedy v neděli 15. května, se také ve všech chrámech královéhradecké diecéze uskuteční sbírka na potřeby diecéze. (peš)


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.