Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zaposlouchejte se do Radia Proglas


Datum:

Přinášíme tipy ve vysílání Radia Proglas v týdnu od 30. května do 5. června 2016.

Zaposlouchejte se do Radia Proglas

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 31. května v 18 hodin mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, ve čtvrtek 2. června v 18 hodin mši svatou z kostela Panny Marie Sněžné v Praze, v pátek 3. června v 18 hodin mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně,v neděli 5. června v 9.00 mši svatouz kostela sv. Jana Nepomuckého v Brně.

V úterý 31. května se v 9.30 v Kafemlýnku setkáte s Danou Žižkovskou, maminkou a pěstounkou. Bude mít tip na prázdninový pobyt pro celou rodinu, ale také pro víkendy maminek s dětmi nebo duchovní obnovy. V pořadu budeme také soutěžit o tři knížky o jídle a o jednu hru pro děti – pexeso s obrázky hraček.

Děti jsou zvány od 1. června k poslechu večerních zíváčků, v nichž otevřeme zbrusu novou knížku Milana Kynčla. Poznáme lesního skřítka Kryšpína a jeho kamarády - skřítka Vovesníka, kance Milivoje, jezevce Breburdu a další. Nalaďte si vyprávění o jejich dobrodružstvích vždy v 19.00.

Kolegové z jihočeského studia nás tentokrát zvou do Zlaté Koruny a do Hořic. 17. dubna tohoto roku 2016 to bylo na den přesně 78 let, kdy se do bývalého cisterciáckého kláštera vrátil milostivý obraz Zlatokorunské Madony. Roku 1938 byl kvůli obavám z hitlerovského Německa odsud odvezen. Po válce se stal součástí sbírek Národní galerie. Ve druhé části pořadu, který uvedeme v úterý 31. května od 22.00, si přiblížíme také dvousetletou tradici Hořických pašijových her a představíme česko-německý projekt, který si klade za cíl připomenout divadelní pojetí mysteria o životě a utrpení Ježíše Krista, které bylo a je pro tuto obec na Českokrumlovsku jistým fenoménem.

Mobilní hospic Ondrášek se sídlem v Ostravě-Zábřehu je obecně prospěšnou společností, poskytující zdravotní podporu terminálně nemocným dětem v jejich domácím prostředí. Redaktor Antonín Žolnerčík toto zařízení navštívil a k mikrofonu si pozval nejen ředitelku Bronislavu Husovskou, ale také zdravotní sestru Žanetu Klečkovou. Rozhovor s nimi uslyšíte ve čtvrtek 2. června v deset hodin večer.

Hostem v pořadu Živě z Prahy je architekt Norbert Schmidt. Hovořit budeme o jeho práci s chrámovými prostory a o památkové péči. Norbert Schmidt nám také prozradí, jak vznikal relikviář P. Josefa Toufara nebo kříž pro kutnohorský chrám sv. Jakuba a poví nám o uměleckých intervencích, které ve spolupráci s dalšími výtvarníky připravuje v pražském kostele Nejsvětějšího Salvátora. Pořad je na programu v pátek 3. června o půl desáté dopoledne.

Pete Greig, zakladatel celosvětového hnutí Modliteb 24-7, se v knižní publikaci Když Bůh mlčí, dotýká velmi citlivého tématu: nevyslyšených modliteb. Kniha je velmi osobní, protože samotná motivace autora pro její napsání pramení z vlastní bolesti - zápasu o život jeho ženy. Pete zde velmi otevřeně popisuje svoje modlitební boje, rozvíjí otázky Božího mlčení, utrpení a dalších oblastí, které, když tuto knihu čteme, najednou ve světle modlitby získávají nový rozměr. O knize bude řeč v Knihovničce Proglasu v neděli 5. června ve 13.20.

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adresewww.proglas.cz.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.