Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Týden otevřených kostelů oslovil i nové zájemce


Datum:

V Hradci Králové se na konci května uskutečnil Týden otevřených kostelů. Úspěšně, protože všech jedenáct akcí si našlo své návštěvníky.

Týden otevřených kostelů oslovil i nové zájemce

Kdo chtěl plně využít nabízený program, mohl si na pomyslné mapě Týdne otevřených kostelů vyznačit pět katolických svatyní, a sice katedrálu Svatého Ducha, kapli sv. Klimenta a kostel Nanebevzetí Panny Marie na Velkém náměstí, a dále kostel Božského Srdce Páně v centru města a kostel sv. Anny v Kuklenách. V rámci ekumenismu se letos k akci připojil i Sbor kněze Ambrože Církve československé husitské. Právě v posledně jmenovaném sboru přednášel filozof Jan Sokol o důstojnosti člověka a výtěžek z dobrovolného vstupného podpoří dokončení unikátní zvonohry, největší u nás.

"Při procházce městem jsem si všimla, že do kostela vedou žluté šlápoty, tak jsem se poprvé setkala s Týdnem otevřených kostelů," říká Markéta Smutná, která si z týdenní nabídky vybrala katechezi Vojtěcha Kodeta o uzdravování duše a koncert Biblické písně Antonína Dvořáka. "Nejsem věřící, přesto se nebráním navštívit akce s duchovní tématikou a jsem ráda, že Týden otevřených kostelů vstoupil do mého života. Těším se na další ročník," dodává Smutná.

A jak jsou s Týdnem otevřených kostelů spokojeni sami pořadatelé? "Naším cílem bylo letos hlavně zlepšit propagaci akce, a to se, myslíme, podařilo. Máme velkou radost, že všechny proběhlé akce byly úspěšné a našly si své posluchače. Doufáme, že se nám podařilo zařadit pro každého něco a že všichni, kteří měli o akci zájem, si mohli vybrat to své," uvedla Petra Kolčavová. (peš)


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.