Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

V Nížkově přivítali ostatky sv. Jana Pavla II.


Datum:

V nížkovské farnosti v neděli oslavili slavnost Božího Těla a zahájili duchovní přípravu na přijetí svátosti biřmování.

V Nížkově přivítali ostatky sv. Jana Pavla II.

Při slavnostní mši svaté kromě Vysočanského kroje bylo vidět zástupce s prapory všech hasičských sborů, které do farnosti patří. V naplněném kostele byly u oltáře nejblíže Pánu Ježíši děti, některé oblečené jako družičky v bílých šatech.

Při mši svaté poprvé zazněly tóny nových varhan, na které se farnost svépomocně sbírala několik let. Při dnešní slavnosti na první hotový manuál hrál Václav Uhlíř. Farnost čeká stavba druhého manuálu, který by měl zaznít do začátku prázdnin a v příštím roce stavba pedálových píšťal. Celkově stavba varhan, oprava skříně a kůru činí 1.900.000,- Kč. Farnosti chybí ještě 150.000,- Kč.

Po mši svaté následoval slavnostní eucharistický průvod vesnicí za doprovodu dechové hudby. První oltář na návsi – u sochy sv. Jana Nepomuckého – byl místem modliteb za obec, za lidi, kteří v ní žijí. Modlitbu pronesl starosta obce Josef Vlček. Místo druhé modlitby byla základní škola. Zde se nížkované modlili za děti, rodiny, za vzdělání. Zde modlitbu pronesli zástupně manželé Brukneroví. Po přesunu na třetí místo – u hasičské zbrojnice a u zdravotního střediska – jsme se modlili za uzdravení a děkovali za ochranu před přírodními neštěstími. Modlitbu přednesla nedávno uzdravená Vlasta Jindrová. U vstupu do kostelního areálu jsme poděkovali Panu Bohu za dar kněžství, za zemřelé kněze, kteří sloužili v naší farnosti a prosili o nová povolání ke kněžskému a řeholnímu životu. Slavnostním Te Deum byla celá slavnost zakončena. 

V tento den ale farnost očekávala ještě jednu slavnost. Večer při májové pobožnosti byly do farnosti přivezeny vzácné ostatky sv. Jana Pavla II. Tímto aktem byla zahájena duchovní příprava na přijetí svátosti biřmování v naší farnosti. Asi sto lidí na návsi očekávalo příjezd ostatků zpěvem písně Bárka a modlitbou litanií. Po příjezdu, okouření ostatků, byly vystaveny u oltáře a v sobotu 4. června budou biskupem Janem Vokálem uloženy do zdi u hlavního oltáře při slavnostní mši svaté ve 14.00. Při této mši svaté biskup Jan udělí 23 mladým lidem z nížkovské farnosti svátost biřmování. (P. Filip Foltán)

Fotogalerie Boží Tělo

Fotogalerie ostatky


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.