Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Broumovský klášter ožije akcí Vinum et Cetera


Datum:

Veřejná ochutnávka vín nabídne hudební program, slosování vstupenek o ceny, volné prohlídky nových prostor kláštera a workshopy v klášterní středověké písárně.

Broumovský klášter ožije akcí Vinum et Cetera

Akce se koná v sobotu 4. června od 13.00. Veřejná ochutnávka nejlepších českých a moravských vín z kolekce Salonu vín ČR Vinum et Cetera probíhá v areálu broumovského benediktinského kláštera každý rok, vždy první červnovou sobotu, a nabízí zajímavý doprovodný program. Jeho součástí budou volné prohlídky revitalizovaných prostor kláštera a klášterní zahrady a také workshopy ve Skriptoriu - středověké klášterní písárně. Zájemci si tady budou moci vyzkoušet výrobu pohlednice, a to od 14.00 do 15.00 nebo od 16.00 do 17.00 (cena 60,- Kč dospělí / 40,- Kč dítě). Ochutnávku hudebně doprovodí cimbálová muzika CM Konopjan. Večer bude u klášterní kavárny Café Dientzenhofer následovat tradiční afterparty s jazzovým DJem Ondrou Kejzlarem.

Letošní novinkou bude kromě workshopů v písárně také slosování vstupenek o zajímavé "klášterní" ceny: víkendové ubytování se snídaní pro dva v renovovaných mnišských celách klášterního Domu hostů, poukazy na koncerty ArtCafé, přednášky ScienceCafé, výrobu fotoknihy, víno z Benediktinských sklepů, občerstvení v kavárně, prázdninové workshopy ve Skriptoriu či rodinné poukazy na prohlídku kláštera. Vstupenky na Vinum et Cetera je možné zakoupit v předprodeji za 60,- Kč buď online na webu kláštera, nebo v klášterní kavárně Café Dientzenhofer. Na místě bude vstupné 80,- Kč.

Ochutnávky se jako obvykle účastní také Marek Babisz, hlavní sommelier Salonu vín ČR. Ten mimo své expozice na zámku ve Valticích představuje veřejnosti vína externě pouze jednou v roce, a to právě v Broumově. Návštěvníci tak mohou vína nejen ochutnat, ale také se o nich dozvědět mnoho informací, včetně zajímavostí o pěstování a technologii zpracování. Občerstvení na akci bude zajištěno.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.