Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Sociální podnik červenokostelecké charity má novou výrobnu sirupů


Datum:

Oblastní charita Červený Kostelec otevřela nové administrativní centrum svého sociálního podniku Pro-Charitu s.r.o.

Sociální podnik červenokostelecké charity má novou výrobnu sirupů

Vytvořila tak nové zázemí pro výrobnu bylinných sirupů Camellus a výrobnu fixačních roztoků HistoFOR. Zrekonstruovaná budova bude dále sloužit pro expedici (vč. spotřebního zdravotnického materiálu a šitých výrobků ze žirečské šicí dílny), obchodní oddělení podniku, administrativu a skladové prostory.

Nové prostory v Čreveném Kostelci požehnal královéhradecký biskup Jan Vokál. Sociální podnik Pro-Charitu s.r.o. vznikl na konci roku 2010, v současné době je zaměstnavatelem více než 130 lidí. Podíl zaměstnanců se změněnou pracovní schopností a zaměstnanců zdravotně postižených přesahuje 80%.

Oblastní charita, která provozuje Hospic Anežky České (první zařízení svého druhu v Česka republika pro poskytování paliativní péče nevyléčitelně nemocným lidem) či Domov sv. Josefa (první a zatím jediné zařízení svého druhu v České republice pro poskytování péče lidem nemocným roztroušenou sklerózou), tak prostřednictvím tohoto sociálního podniku rozšiřuje okruh své pomoci v oblasti zaměstnávání zdravotně handicapovaných osob, kteří své zaměstnání hledají velmi obtížně. Sociální podnik nabízí širokou škálu činností jak z oblasti výroby (např. výroba zdravotnických pomůcek, fixačních roztoků, bylinných produktů), tak z oblasti služeb (např. praní prádla, úklidové služby). Hlavním cílem zařízení je tedy poskytování pracovních příležitostí lidem se zdravotním znevýhodněním a finanční podpora zařízení zdravotní a sociální péče zřizovaných mateřskou organizací. Více informací naleznete na našich webových stránkách www.pro-charitu.cz. (zdroj: cirkev.cz)


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.