Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nový Katolický týdeník s tématem: kněžská služba


Datum:

Řady kléru v měsíci červnu posílí "nová krev". Kněžské svěcení v českých a moravských diecézích přijme 22 jáhnů.

Nový Katolický týdeník s tématem: kněžská služba

Usednou do zpovědnic, budou křtít, žehnat, oddávat, pohřbívat, sloužit mši svatou, doprovázet "nováčky" ke svátostem a v radostech i strastech všedních dnů budou nablízku svým farníkům.

Řada čtenářů Katolického týdníku (KT) si může vzpomenout na doby, kdy číslovka udávající letošní počet novokněží za české a moravské diecéze bývala běžná pro jednu církevní provincii. Některé věřící a část pastýřů to strhává k nostalgii a ve výhledu do budoucnosti ke skepsi či pocitům zoufalství. Jiní to přijímají jako výzvu a hledají v takové situaci Boží vzkaz.

Na tematické dvoustraně dává KT nahlédnout do života dvou kněží ze severních Čech, kteří za oltářem a se svými farníky prožili už deset let. V tomto malém okénku do kněžského života nám dávají spatřit, co je v jejich službě těší, co je tíží a jak se jim zkrátka vede. Vedle jejich mládí se zde představuje i životní příběh bezmála sedmdesátiletého jáhna Štěpána Fabera, který kněžské svěcení přijme teprve za pár dnů. A po několika setkáních s rektorem Nepomucena P. Petrem Šikulou a návštěvě u něj v Římě připomínáme také tuto papežskou kolej, která patří vedle pražského a olomouckého semináře k "našim" formačním zařízením pro budoucí i stávající kněze. Ač se nachází daleko, přesto je naší církvi díky plodům své letité práce převelice blízká. Vždyť mezi tamní alumny patřila a patří elita české i moravské církve. (zdroj: cirkev.cz)


Další zprávy

Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.