Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Poslední rozhovory


Datum:

V září vyjde nová kniha rozhovorů s emeritním papežem Benediktem XVI. nazvaná Poslední rozhovory.

Poslední rozhovory

Kniha rozhovorů s Benediktem XVI., které vedl německý novinář Peter Seevald, vyjde 9. září současně v několika nakladatelstvích po celém světě.

Jak uvádí jeden z vydavatelů, deník Corriere della Sera, publikace je autobiografií Benedikta XVI., v níž emeritní papež prochází nejdůležitější etapy svého života: dětství za nacistického režimu, objevení povolání, dobu světové války, působení ve Vatikánu, zvolení na stolec sv. Petra i rozhodnutí rezignovat na papežský úřad.

Joseph Ratzinger vypráví dále o své víře, osobním životě i o svých slabostech. Vrací se také k obtížným okamžikům svého pontifikátu. Znovu odmítá spekulace o tom, že by jej k opuštění úřadu vedlo vydírání.

Benedikt XVI. také hovoří o "radosti" z toho, jak se papež František modlí a komunikuje s věřícími, a popisuje svého nástupce a rysy, které jsou mezi oběma papeži společné i rozdílné.

"Je to vůbec poprvé v dějinách církve, kdy papež dělá bilanci svého úřadu," komentuje knihu německý vydavatel.

Peter Seewald (nar. 1954) pracoval v minulosti v deníku Süddeutsche Zeitung a v týdenících Spiegel a Stern. Po dlouhém období, kdy zůstával vzdálený víře, se přiblížil ke křesťanství. Při obrácení, jak sám popisuje, "bylo rozhodující přátelství s Josephem Ratzingerem". O životě a učení Benedikta XVI. napsal několik knih. Nejznámějšími jsou tři knihy rozhovorů Sůl země (1996, v češtině vyšla pod názvem Joseph kardinál Ratzinger: křesťanství na přelomu tisíciletí), Bůh a svět (2001) a Světlo světa (2010).             (zdroj: cirkev.cz)


Další zprávy

Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.