Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zaposlouchejte se do Radia Proglas


Datum:

Přinášíme tipy ve vysílání Radia Proglas v týdnu od 11. do 17. července 2016.

Zaposlouchejte se do Radia Proglas

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 12. července v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, ve čtvrtek 14. července v 18.00 mši svatou z kostela Panny Marie Sněžné v Praze, v pátek 15. července v 15.30 mši svatou ze Slavkovic u Nového Města na Moravě, v neděli 10. července v 9.00 mši svatou z kostela Všech svatých v Litoměřicích. Každý pátek (kromě prvního v měsíci) se můžete po 15. hodině připojit ke Korunce k Božímu milosrdenství. V týdnu vysíláme také modlitbu růžence – každé pondělí v 18.00 (radostný růženec), úterý ve 22.30 (bolestný), středa v 18.00 (slavný), pátek 22.30 (bolestný), sobota 20.30 (světla).

Během prázdnin nevysíláme kontaktní pořad Noční linka. Máte-li cestovatelského ducha a milujete-li dobrodružství, jistě i vás potěší pozvání k cestě za hranice všedních dnů v příbězích lidí, kteří žili delší dobu v zahraničí a nahlédli tak pod pokličku tamních zvyků a chování lidí. V pořadu z produkce TWR Za obzor nechybí zážitky duchovní i takové, které přináší prožívání obyčejných dnů. Publicista, teolog Dan Drápal bude hostem v dalším týdeníku Za obzor v pondělí 11. července ve 22.30. Jeho cestovatelské postřehy nás dostanou na Kapverdské ostrovy, kde vám prodavačky pohlídají dítě a strážníci otevírají dveře.

V létě 2015 jsme uvedli první část cyklu přednášek o výchově Rudolfa Smahela. Letos nabízíme od poloviny července do začátku září další témata. V úterý 12. července uslyšíte o tom, jak se zdravé dítě vyvíjí po prvním roce života, co potřebuje, jak si uvědomuje své já, jaké má být prostředí kolem něj a také jaké nevhodné styly výchovy existují. Poslouchejte v 9.30.

Tanec a handicapje platforma pro setkávání tanečníků s handicapem i bez něj. Je to prostor pro vzájemnou inspiraci i povzbuzení scénických tanečních souborů, které mají členy s různou možností pohybu. Vyvrcholením projektu je jednou za dva roky festival, na kterém tanečníci z různých míst republiky předvedou své umění v jednom společném představení. Reportáž o tomto projektu nabídneme v úterý 12. července ve 22 hodin.

V cyklu Zasvěcení dnes bude v pátek 15. července naším hostemjezuitský kněz doc. Michal Altrichter, působící v současnosti v Olomouci. Právě tato metropole vděčí zmíněnému řádu za to, že v ní existuje univerzita z mnohasetletou tradicí. Pro jezuity je typická individuálnost, která se projevuje v jejich činnosti i duchovním životě. S docentem Altrichtrem rozvineme téma, do jaké míry jde o zdravou samostatnost a kdy už hrozí upadnutí do individualismu. Naladíte ve 22 hodin.

Od 23. do 30. července bude v Náměšti nad Oslavou probíhat 31. ročník festivalu Folkové prázdniny. Jeho hlavní téma zní O pokoře. Některé z účinkujících – a to jak zahraničních, tak českých – si představíme v pořadu Slyšte, lidé! V sobotu 16. července od 19.15 se můžete těšit na ukázky z tvorby skupiny Hudaki Village Band z Ukrajiny, na anglickou kapelu False Lights, na Seckou Keitu ze Senegalu, na Blue Effect nebo Michala Prokopa.

V Knihovničce v neděli 17. července se zaměříme na beletristicky zpracovaný životopis francouzské básnířky a manželky českého křesťansky orientovaného básníka Bohuslava Reynka Suzanne Renaud (1889 - 1964). Mladá romanistka Lucie Tučková vytvořila mimořádně empatický a jemný text, který podává vyvážený obraz života a díla pozapomenuté umělkyně. O knize hovoříme ve 13.20.

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adresewww.proglas.cz.


Další zprávy

Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.