Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Vatikán spustil online kurs afektivně-sexuální výchovy pro mladé


Datum:

Projekt odpovídá na výzvu papeže Františka, aby byla sexuální výchova zasazena do širšího rámce výchovy k lásce a vzájemnému darování.

Vatikán spustil online kurs afektivně-sexuální výchovy pro mladé

"Je obtížné přemýšlet o pohlavní výchově v době, která směřuje k banalizování a ochuzení sexuality. Lze ji chápat pouze v rámci výchovy k lásce, k vzájemnému darování." Těmito slovy z dokumentu papeže Františka Radost z lásky uvádí autoři projekt afektivně-sexuální výchovy pro mladé nazvaný Místo setkávání. Dobrodružství lásky.

Stránky http://www.educazioneaffettiva.org nabízí v pěti světových jazycích on-line kurs, který má vést krok za krokem k celkovému a harmonickému rozvoji mladého člověka. Určeny jsou vychovatelům i samotným dospívajícím a mladým.

Jednotlivé kapitoly také doporučují filmy k zhlédnutí a následné diskuzi. Stránky obsahují i další multimediální obsah.

On-line kurs chce pomoci mladým lidem "objevit krásu vzájemného darování a hledání štěstí skrze dar těla i ducha. Skrze jazyk těla se sexualita a emoce projevují jako dynamika, která pomáhá k plnému prožívání v každodenním životě," uvádí autoři.

Kurs představila během Světového dne mládeže v Krakově Papežská rada pro rodinu. Vytvořen je ve spolupráci se španělskou biskupskou konferencí a univerzitou v Murcii. 

(zdroj: cirkev.cz)


Další zprávy

Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.