Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Tomáš Halík přednášel v Austrálii a Hong Kongu


Datum:

Tomáš Halík již podruhé po pěti letech pronesl na pozvání australských katolických biskupů cyklus přednášek a besed pro biskupy, kněze, profesory teologických fakult.

Tomáš Halík přednášel v Austrálii a Hong Kongu

Halík několikrát vystoupil společně s církevním právníkem a obhájcem práv australských domorodců prof. Frankem Brennanem SJ. Konal též duchovní cvičení v benediktinském klášteře v australské Arcadii. Na zpáteční cestě se krátce seznámil se situací církve ve Vietnamu a v Hong Kongu. V Hong Kongu, kde byla letos uveřejněna jeho kniha Vzdáleným nablízku v čínském překladu a vzbudila živý zájem na místní teologické fakultě, se setkal se svými čtenáři a diskutoval s čínskými křesťanskými teology o roli náboženství a teologie v době konfrontace civilizací a procesu prolínání kultur.

"V letech 2015–2017 uskutečňuji řadu podobných rozhovorů s křesťanskými mysliteli v Evropě, Americe, Austrálii, Asii a Africe v rámci mezinárodního výzkumného úkolu o budoucnosti náboženství, globalizaci křesťanství a mezináboženském dialogu a dokončuji přípravné práce pro novou knihu o současných proměnách náboženství, zejména ve vztahu teologie k politice, filozofii a spiritualitě," uvedl Tomáš Halík.

(zdroj: cirkev.cz)


Další zprávy

Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.