Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

V Česku žádá o azyl 60 křesťanů z Číny


Datum:

V České republice požádalo o azyl šedesát Číňanů, kteří tvrdí, že jsou ve své zemi pronásledováni kvůli své křesťanské víře.

V Česku žádá o azyl 60 křesťanů z Číny

Čínští křesťané podle HN čekají na verdikt úřadů v pobytových zařízeních pro žadatele o azyl v Kostelci nad Orlicí a Havířově. "Čekáme na další náhledy do jejich spisů a podkladů, které shromáždilo ministerstvo vnitra. Jsme teprve na začátku," řekla deníku Hana Franková z Organizace pro pomoc uprchlíkům, která zastupuje několik z nich. Dalším pomáhá s právními záležitostmi občanské sdružení Křesťanští právníci.

Ministerstvo vnitra má ze zákona na udělení či neudělení azylu lhůtu 90 dnů, kterou může prodlužovat až na šest měsíců. Číňané v minulých letech tvořili jen zlomek žádostí o azyl. Loni úřady posoudily čtyři případy, o rok dřív 15, píše deník. Křesťané v Číně patří k pronásledovaným komunitám. Tamní komunističtí vládci sice uznávají katolictví i protestantství, na církve ale dohlíží tajná policie. Další nelegální křesťanské církve čínský režim potírá. (zdroj. cirkev.cz)


Další zprávy

Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.