Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Papež František: Kéž vedou olympijské hry k jednotě a solidaritě


Datum:

Olympijské hry mohou vést k vytváření solidární společnosti. Téma sportu a bratrství mezi lidmi je také srpnovým modlitebním úmyslem Svatého otce.

Papež František: Kéž vedou olympijské hry k jednotě a solidaritě

"Přeji si, aby ve světě, který žízní po míru, toleranci a smíření, duch olympijských her inspiroval všechny – účastníky i diváky – aby ‚bojovali dobrý boj‘ a společně skončili svůj běh (srov. 2 Tim 4,7-8). Kéž si přejí získat jako ocenění nikoli medaili, nýbrž cosi mnohem cennějšího – vytváření společnosti, v níž vládne solidarita, založená na uznání toho, že jsme všichni členy jediné lidské rodiny, nezávisle na rozdílné kultuře, barvě pleti či náboženství," prohlásil papež František v závěru středeční generální audience.

Sport je také srpnovým úmyslem modliteb, k nimž František pravidelně vyzývá: "Aby se sport stal příležitostí k bratrskému setkávání mezi národy a významně přispěl k míru ve světě."

Ve videu, které vytvořila iniciativa The Pope Video, papež tuto myšlenku dále rozvíjí:"Díky sportu je možné vytvářet kulturu setkávání mezi všemi a svět v míru.

Líbí se mi snít o sportu jako o cvičení lidské důstojnosti, která se mění v nositele bratrství. Chceme společně trénovat s tímto modlitebním úmyslem?" uvedl také František. (zdroj: cirkev.cz)


Další zprávy

Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.