Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Věřící i letos mohou vyrazit do kostela na kole


Datum:

V neděli 18. nebo již v sobotu 17. září proběhne deváté pokračování ekumenické akce Do kostela na kolech.

Věřící i letos mohou vyrazit do kostela na kole

Nebuďme lhostejní k zemi, která nám byla svěřena – s takovým heslem vyrazí stovky věřících z celé republiky do kostela. Můžete se již zaregistrovat a veřejně tak vyjádřit podporu této akci. Taktéž si připravte techniku na focení, bude se hodit.

Již vás nebaví nekonečné hledání stání pro auto? Potýkáte se s pakrovacími zónami či změnami v MHD? Můžete vyzkoušet alternativu; akce Do kostela na kole k tomu přímo vybízí.

"Smyslem je propagovat cyklistickou dopravu, která je, stejně jako pěší chůze, šetrná k životnímu prostředí a ve srovnání s automobilovou dopravou nepoměrně levnější, zdravější a na kratší vzdálenosti dokonce statisticky rychlejší," vysvětluje organizátor tohoto podniku Marek Drápal.

Akce Do kostela na kole má připomenout, že v Bibli je v příběhu stvoření světa člověk pověřen správcovstvím Země a jsme tak zodpovědní za to, jak s ní nakládáme. Má vést především k zamyšlení, co můžeme v našem chování zlepšit. Událost pořádá už devět let Poradní odbor pro otázky životního prostředí při Českobratrské církvi evangelické, Ekologická sekce České křesťanské akademie a Česká křesťanská environmentální síť.

Podrobnosti a možnost přihlášení hledejte na webu dokostelanakole.cz.


Další zprávy

Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.