Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Vysílání Radia Proglas v týdnu od 5.9. do 11.9. 2016


Datum:

Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Vysílání Radia Proglas v týdnu od 5.9. do 11.9. 2016

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 6. září v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, ve čtvrtek 8. září v 18.00 mši svatou z kostela Panny Marie Sněžné v Praze, v pátek 9. září v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 11. září v 9.30 mši svatou z kostela Narození Panny Marie ve Vranově u Brna u příležitosti připomínky obětí teroristického útoku ve Spojených státech před 15 lety.

Každý pátek (kromě prvního v měsíci) se můžete po 15. hodině připojit ke Korunce k Božímu milosrdenství.

V týdnu vysíláme také modlitbu růžence – každé pondělí v 18.00 (radostný růženec), úterý ve 22.30 (bolestný), středa v 18.00 (slavný), pátek 22.30 (bolestný), sobota 20.30 (světla).

Od 5. září otevíráme nový vzdělávací cyklus, ve kterém se zaměříme na světové moderní dějiny některých států. Vybírali jsme země, jejichž historické události ovlivňují i naši současnost. Hlavní důraz klademe na události po roce 1950. Jako první zařazujeme Německo. Naším hostem je prof. PhDr. Jana Burešová, CSc. z olomoucké univerzity.  Naladíte v 16.00. V dalších částech se věnujeme například Číně, Korei, Izraeli, Afgánistánu a dalším zemím.

Hostem Ireny Kintrové v Kafemlýnku bude v úterý 6. září psycholožka Petra Štarková, která nám představí svou knížku psychologie určenou dětem "Jak to chodí v lidské hlavě". Budeme knížkou listovat, sdílet životní zkušenost a také o tři výtisky soutěžit. Vysíláme v 9.30.

Sharon Robinson je americká skladatelka, která v roce 1985 získala cenu Grammy za píseň New Attitude, kterou napsala pro zpěvačku Patti LaBelle. Později se proslavila jako spolupracovnice Leonarda Cohena, se kterým koncertovala a kterému v roce 2001 produkovala album Ten New Songs. Nyní má Sharon Robinson jako zpěvačka na svém kontě dvě sólová alba a 11. září se živě představí v Praze v Divadle Archa. Jako pozvánku na tento koncert jsme pro vás připravili telefonický rozhovor s touto interpretkou, doplněný několika jejími písněmi. Nalaďte si Jak se vám líbí v úterý 6. září v 19.15.

V úterý 6. září večer navštívíme poutní místo Velehrad, kde od 80. let žije a tvoří akademický sochař Otmar Oliva. Pozval nás do svého ateliéru. Hovoříme s ním o sochařském tvoření, životě v komunistické totalitě a o jeho vztahu k Velehradu. Samozřejmě také projdeme místní baziliku k hlavnímu oltáři, který tento sochař v roce 1985 vytvořil. Poslouchejte ve 22 hodin.

SOUSEDÉ plus je dobrovolnický projekt, který podporuje vzájemnou sousedskou výpomoc a sounáležitost. Jeho hlavním cílem je zkvalitnění života ve stáří a prodloužení doby, kdy senioři mohou zůstávat ve svém přirozeném prostředí. Realizuje ho Mezigenerační dobrovolnické centrum TOTEM z Plzně. Projekt SOUSEDÉ plus nám představí ředitelka organizace a koordinátorka dobrovolnických projektů Vlastimila Faiferlíková. V pořadu Živě z Prahy v pátek 9. září v 9.30.

Je tomu přibližně rok, co se v Evropě začalo více mluvit o takzvané migrační krizi. Tisíce lidí začaly přicházet ne pouze do Itálie, ale také do zemí na Balkáně. Proč se vydali na cestu a kam míří, se redaktoři Proglasu ptali samotných běženců na jejich cestě. Natáčeli také mezi dobrovolníky, kteří potřebným nabízeli akutní humanitární pomoc. Ohlédnutí za uplynulými dvanácti měsíci a rozhovory s lidmi na cestě i těmi v cíli přineseme v cyklu Mezi slovy 10. září ve 22.10. (proglas.cz)


Další zprávy

Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.