Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Podzimní kampaň Den Charity nabízí škálu akcí pro malé i velké


Datum:

Dny otevřených dveří, výstavy, koncerty, divadla, soutěže a další zajímavé akce pro všechny generace připravily charitní centra k letošnímu Dni Charity.

Podzimní kampaň Den Charity nabízí škálu akcí pro malé i velké

Tuto celorepublikovou kampaň každoročně pořádá Charita Česká republika v září a říjnu u příležitosti svátku sv. Vincence (27. 9.), který je patronem charitních zařízení. Jejím cílem je především „obdarovat“ širokou veřejnost a představit služby Charit. V rámci kampaně bude charitním pracovníkům a dobrovolníkům rovněž udílena celostátní Cena Charity ČR, kterou tento rok obdrží také paní Elzbieta Grécová z Oblastní charity Červený Kostelec, dlouholetá obětavá ošetřovatelka u lůžka v Hospici Anežky České (31. 10. v Obecním domě Praha).

V Hradci Královéproběhne v prostorách Krajského úřadu výstava tradiční výtvarné soutěže pro děti, které letos malovaly na téma „Šťastný je ten, kdo našel štěstí v rodině“. Na vernisáži ve čtvrtek 22. 9. ve 13:30 hod. budou vyhlášeni vítězové této soutěže, do které se zapojilo 16 škol z Hradce Králové i okolí. O hudební a taneční doprovod se postarají pěvecký soubor Jitro a děti ze ZUŠ Střezina. Výstavu pořádá Oblastní charita Hradec Králové a potrvá do 3. 10.

Na Pardubicku bude Charita prezentovat své služby v Pardubické nemocnici v úterý 27. 9. Současně zve dospělé i děti na Den otevřených dveří do Rodinných center Holoubek v Holicích a DaR v Luži (hry a soutěže) nebo do Odlehčovacích zařízení Červánky v Třebosicích a Mikulovicích. V neděli25. 9. od 16 hod. se v kostele sv. Martina v Holicích uskuteční také Benefiční koncert Prausova pěveckého sboru pro domácí hospicovou péči. Záštitu nad akcí převzal 1. náměstek hejtmana Pardubického kraje Ing. Roman Línek MBA.

Své dveře veřejnosti otevřou i Charity v Chrudimi (27. 9.), v Rychnově nad Kněžnou (14. 9.) a v Dolním Újezdě u Litomyšle (11. 9.). Den Charity připravují také v Domě pokojného stáří sv. Kryštofa v Ústí nad Orlicí – Kerharticích (16. 9.), v Trutnově na Krakonošově náměstí (23. 9.) a v Jičíně (26. 9.). V Červeném Kostelci tento svátekoslaví sportem (24. 9. Běh pro hospic) i uměním (8. - 14. 10. Šikovné ruce pro hospic a 13. 10. Divadlo Mr. Bean). Domov sv. Josefa v Žirči připravuje Konferenci o roztroušené skleróze (21. 9.). Oblastní charita v Havlíčkově Brodě oslaví 25. výročí (28. 9.). V Kutné Hoře se bude Charita prezentovat na Veletrhu sociálních služeb (14. - 15. 10.).

Více o akcích v našich regionechna http://hk.caritas.cz/kalendar-akci/den-charity-2016/. O kampani na www.charita.cz.  

Bližší informace naleznete také v příloze a na www.hk.caritas.cz.


Další zprávy

Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.