Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Papež odsoudil násilí páchané v Mosulu


Datum:

Papež František odsoudil násilí páchané na nevinných lidech v Iráku, především v Mosulu.

Papež odsoudil násilí páchané v Mosulu

"V těchto dramatických hodinách jsem nablízku všem lidem v Iráku, především těm v Mosulu. Naše srdce jsou otřesena krutými násilnými činy, které jsou již příliš dlouho páchány na nevinných občanech, ať už muslimech, křesťanech nebo jiných národnostech a náboženstvích," řekl František během nedělní modlitby Anděl Páně.

 "S bolestí jsem se dozvěděl o chladnokrevném zabití mnohých synů a dcer této milované země. Mezi nimi bylo i mnoho dětí. Tato krutost nás dovádí k pláči, nemáme slov," uvedl také papež.

"Kromě solidarity ujišťuji o své modlitbě, aby Irák, který je tvrdě zasažený, byl silný a pevný v naději, že bude moci dojít k budoucnosti v bezpečí, smíření a míru. Proto vás všechny prosím, abyste se v tichosti připojili k mé modlitbě," dodal František, který se s věřícími na náměstí pomodlil.

Jak uvedla CNN s odvoláním na irácký zdroj, v druhé polovině minulého týdne měli příslušníci teroristické organizace Islámský zabít 284 lidí, včetně dětí. Ve stejnou dobu vyjádřil vysoký komisař OSN pro lidská práva Zeid bin Ra'ad "vážné obavy", že IS zneužívá ve válce civilisty jako živé štíty. (zdroj: cirkev.cz)


Další zprávy

Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.