Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Misijní neděle


Datum:

Je to již devadesát let od chvíle, kdy v roce 1926 ustanovil papež Pius XI. statut Misijní neděle.

Misijní neděle

Věřící ve všech katolických farnostech světa se během Misijní neděli společně modlí a finančně přispívají do světového fondu solidarity, ze kterého jsou podporovány projekty na pomoc potřebným na všech kontinentech.

V mnoha farnostech královéhradecké diecéze vytvořili věřící v předvečer Misijní neděle společný Misijní most modlitby. Sešli se v kostele, kaplích nebo zapálili svíčku doma a pomodlili se misijní růženec za misie, misionáře, chudé a trpící lidi.

Třeba v Hradci Králové nebo v Dolní Dobrouči malí misionáři, zapojení v Papežském misijním díle dětí, slavení Světového dne misií obohatili misijní přímluvami či komentovaným obětním průvodem, ve kterém přicházely děti přestrojené za představitele jednotlivých kontinentů a nesly dary symbolizující jednotlivé země. Za Afriku bubínky, za Ameriku oblečení Indiánů, za Asii rýži, za Oceánii vlnu, ryby a za Evropu hračky s prosbami za šťastnější život pro děti v chudých misijních.

Tím vším vyjadřovaly solidaritu s obyvateli misijních zemí a touhu udělat vše, co je v jejich silách, aby pomoc byla co nejúčinnější a aby se evangelium dostalo do všech koutů světa. Slavnostní chvíle umocňovaly nejen zpěvy misijních písní, ale i misijní výzdoby kostelů, ukazujíc přítomným pestrost kontinentů. (SrP)

Fotogalerie


Další zprávy

Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.