Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Překvapení pro děti na vrchlabské faře


Datum:

Vrchlabská farnost připravila pro své děti příjemné překvapení, jedná se o pozvání na pohádku před obědem.

Překvapení pro děti na vrchlabské faře

Poprvé se tak stalo v neděli 30. října, kdy děti i s doprovodem rodičů, rodinných příslušníků, přátel a známých mohly navštívit nově opravenou farní místnost. Vzhledem k tomu, že každou poslední neděli v měsíci je ve vrchlabském kostele sv. Vavřince mše svatá pro děti, spojuje se pozvání na pohádku právě s touto bohoslužbou. P. Jiří Šlégr vzkázal dětem, aby si s sebou v rámci této akce vzaly oblíbený hrneček a hračku. Sám také pohádku četl, tentokrát to nesla název: O třech laňkách. Do hrnečků se nalévaly teplé i studené nápoje. Aby mělo vše dobrý průběh, o přípravu a obsluhu se vždy postará jedna rodina. Že to hned napoprvé dobře vyšlo, dokazují stoly plné nejrůznějších dobrot.

Optimismus z příjemného posunu času, kdy v neděli 30. října byla k dobru jedna hodina, doplnila skvělá atmosféra, společný zpěv s kytarou a ještě druhá pohádka, kterou se děti na místě pod vedením místního duchovního otce naučily a po krátké zkoušce předvedly dospělým. Právě k tomuto účelu byly použity donesené nejoblíbenější hračky. Přítomní tak mohli vidět ježibabu, novinářské auto a sérii zvířátek.

Na příští pohádku se místní mohou těšit první adventní neděli 27. listopadu, kdy bude výjimečně rorátní mše svatá už od 7:00 a pohádka bude spojena se snídaní. P. Jiří Šlégr k této nově vzniklé aktivitě doplňuje: "Jsem velice rád, že se nám podařilo farní místnost v přízemí opravit a že právě dětem patřilo její první otevření pro veřejnost. Věřím, že prostřednictvím společného setkávání budeme vytvářet dobrou partu a prohlubovat přátelské vztahy. Mám radost, že hned na úvod se farním místnost dětmi a jejich blízkými zaplnila. Děkuji samozřejmě všem, kdo se do příprav jakkoliv zapojili a těším se na další přímo pohádkové setkání!"


Další zprávy

Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.