Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Vysílání Radia Proglas od 1. 11 do 6. 11


Datum:

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Vysílání Radia Proglas od 1. 11 do 6. 11

V přímém přenosu následující bohoslužby:

  • úterý 1. listopadu v 18:00 (studio Proglasu - za zemřelé posluchače)
  • středa 2. listopadu v 18:00 (kostel Všech svatých v Litoměřicích)
  • čtvrtek 3. listopadu v 18:00 (kostel Panny Marie Sněžné v Praze)
  • pátek 4. listopadu v 18:00 (kostel sv. Augustina v Brně)
  • neděle 6. listopadu v 9:00 (kostel sv. Jana Nepomuckého v Plzni)

1950+

V devátém díle duchovního vzdělávacího pořadu zařazujeme další muslimskou zemi. Na rozdíl od předchozích ale nepatřila pod Osmanskou říši. I přes výrazné snahy o modernizaci společnosti se však nesnažila o demokratizaci podle západního vzoru. Většinu obyvatel Afgánistánu tvoří paštúnské etnikum, které neúspěšně usilovalo i ve 20. století o samostatný Paštúnistán. Do světových moderních dějin se však Afgánistán zapsal především válkou se Sovětským svazem a vznikem teroristické organizace Al-Káida. V pondělí 31. října v 16.00.


Svatý rok milosrdenství

Za měsíc končí a jeho ústředním tématem jsou skutky tělesného a duchovního milosrdenství. Pojďme se rozpomenout na dobrodiní, které nám bylo někým prokázáno a podělme se o to mezi sebou v pondělí 31. října v 22.30 v Noční lince s Pavlem Mikšů.

Dušičky nebo Haloween?

Jak vysvětlit dětem, proč katoličtí křesťané slaví "Slavnost všech věrných zemřelých" a "Svátek Všech svatých" jinak než v anglosaských zemích Haloween. Spolu s katechetkami z Katechetického Centra brněnského biskupství Ritou Konzalovou a Karolínou Kolářovou představíme katechetický projekt "Vstupy do škol", který tohle téma řeší a dozvíme se, jaké jsou zkušenosti ze škol. V úterý 1. listopadu v 9.30 v Kafemlýnku.

Knihovnička

Ve své nové knize Tváří v tvář zemi vychází kněz a přírodovědec Marek Orko Vácha především z encykliky Laudato si papeže Františka. Pro autora je to zároveň výzva zamyslet se nad současným tzv. "střetem kultur". Naladíte v neděli 6. listopadu v 13.20

Studio Radim

V Měrovicích žije početná romská komunita. Jsou převážně křesťany. Před rokem také v měrovickém kostele sv. Bartoloměje nechali instalovat vitráž s vyobrazením prvního romského blahoslaveného Zefyrina Giméneze Mally. Většina z nich o něm před tím neslyšela. Osobnost bl. Zefyrina pro své farníky objevil P. Pavel Ryšavý. Uslyšíte v úterý 1. listopadu v 22.00


Další zprávy

Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.