Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Oslavy jubilea Fatimy 2017


Datum:

Ve dnech 24.-28.10.2016 proběhlo v Domus Pácis ve Fatimě v Portugalsku celosvětové jednání hnutí Fatimy.

Oslavy jubilea Fatimy 2017

Představitelé hlavních zemí Světového apoštolátu Fatimy ze všech světadílů se setkali na konci října ve Fatimě v Domus Pácis, aby bezprostředně před zahájením jubilejního roku 2017 sjednotili a formovali průběh slavení jubilea Fatimy v jednotlivých zemích světa.

Současně proběhly volby do mezinárodní rad i předsednictva hnutí Fatimy, kde byl potvrzen mandát Prof. Americo Pabla Lópeze Ortiz z Portorika, vést hnutí Světového apoštolátu Fatimy i v nastávajícím období. Stejně tak i pastorační asistentka biskupství královéhradeckého Ing. Hana Frančáková, která moderuje aktivity Českomoravské Fatimy v Koclířově, bude nadále v mezinárodní radě působit.

Ve Fatimě proběhlo setkání s biskupem Antoniem Marto a rektorem Carlo Cabesinhasem, při  kterém byly probírány i závěrečné otázky organizace národní pouti ČR v září jubilejního roku 2017.

Českou skupinu hlavních delegátů doprovázel českobuějovický biskup Mons. Vlastimil Kročil s prelátem Václavem Píchou, Mons. Marianem Fedušem a P.  Pavlem Dokládalem, který ve Fatimě prezentoval projekty související s přípravou jubilea v ĆR i vlastní průběh, který je připravován ve všech diecézích Čech a Moravy. (SrP)


Další zprávy

Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.