Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Vzpomínalo se na oběti holocaustu


Datum:

Mezinárodní den památky obětí holocaustu si v pátek 27.1. v Biskupské knihovně připomněli účastníci setkání v Hradci Králové.

Vzpomínalo se na oběti holocaustu

Slavnostního matiné jako připomínky tíživé minulosti, prolínající se dnes s nadějí, se mimo jiné zúčastnili i Mons. Josef Socha – generální vikář, P. Jan Paseka – vikář pro pastoraci, ředitel centra Sion Denis Doksanský či europoslanec Tomáš Zdechovský.

Knihovnice biskupské knihovny Martina Dašková přečetla úryvek z knížky Eriky Bezdíčkové Moje dlouhé mlčení. Následně Mons. Socha připomněl návštěvu papeže Františka v koncentračním táboře Osvětim. Tomáš Zdechovský zaujal přítomné rodinným příběhem svého dědečka. Život Židů v protektorátním Hradci Králové, včetně jednotlivých historických milníků připomněl Denis Doksanský.

Všichni přítomní se shodli na tom, že je nutné se zamýšlet nad osvětimskou tragédií lidstva, stejně jako je potřebné, v paralele na návštěvu Osvětimi papeže Františka, vnímat ticho, protože ticho, které nikdy není prázdné, a ve kterém doznívají lidské myšlenky naplněné tím, čím člověk žije. 


Další zprávy

Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.