Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskup Jan pozval zasvěcené osoby do katedrály


Datum:

Každoročně se 2. února, na svátek Uvedení Páně do chrámu, setkávají s diecézním biskupem osoby, které zasvětili svůj život Bohu, a v jehož diecézi žijí.

Biskup Jan pozval zasvěcené osoby do katedrály

Nejinak tomu bylo také dnes. Nejprve se sešli všichni v 9:30 h. v kapli sv. Klementa, kde biskup Jan požehnal všem přítomným svíce hromničky, aby se průvodem následně vydali do katedrály Svatého Ducha, která se v tu chvíli zaplnila řeholnicemi a řeholníky, působícími v rámci svých řádů a kongregací v královéhradecké diecézi. Při bohoslužbě celebrované Mons. Janem Vokálem, sídelním biskupem, zazněla promluva P. Jana Paseky, vikáře pro pastoraci, mimo jiné na téma svátost manželství, což vykouzlilo na tvářích přítomných nejeden úsměv. Samozřejmě, že kazatel hovořil o manželství ve spojitosti s Bohu zasvěceným životem.

I další program svátku zasvěceného života byl "ušit" řeholníkům na tělo. P. Augustín Slaninka, bývalý letitý spirituál bratislavského kněžského semináře, si připravil přednášku o řeholním životě dnešní doby, o jeho radostech i úskalích.


Další zprávy

Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.