Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskup Jan se setkal s poutníky v Kuželově


Datum:

V sobotu 28. ledna se ve farnosti Kuželov uskutečnilo vzpomínkové setkání skupiny poutníků z jižní Moravy.

Biskup Jan se setkal s poutníky v Kuželově

Poutníci na začátku září loňského roku prožívali týden v poutním domě Velehrad v Římě společně s našimi bohoslovci, jáhny a především s našimi otci biskupy Janem i Josefem, generálním vikářem Josefem Sochou i kancléřem Pavlem Boukalem.

„Římané“, jak jsme pracovně pojmenovali skupiny rodin a mladých lidí, kteří předávali Svatému otci se sochou sv. Anežky České také dar – kalich a obětní misku z křišťálu a rudé růže s vděčností za přímluvu sv. Anežky a dar svobody v naší zemi, vytvořili hluboké přátelství s našimi bohoslovci a jáhny. Již nyní žijí jáhenským i kněžským svěcením v naší královéhradecké katedrále.

Otec biskup Jan Vokál přijal pozvání do Kuželova k děkovné bohoslužbě, kterou sloužil ve zcela zaplněném kostele Nejsvětější Trojice. Ta byla součástí přípravného Fatimského dne tohoto regionu  k Jubileu Fatimy. V jejím závěru P. Pavel Dokládal společně s ostatními koordinátory předali potřebné informace přítomným.

Následovala cesta do Strážnice. V místním dětském domově proběhlo setkání s dětmi, k jejichž pobytu zde pan František Ševečka (moderátor skupiny Římanů) spolu s přáteli přispívá nejen finanční pomocí, ale také osobním a přátelským přístupem. Otec biskup požehnal kříž, který bude připomínat sobotní setkání a všechny děti i zaměstnanci přijali posvěcenou „zázračnou“ medailku Panny Marie. Celý den byl ukončen při obědě a přátelském posezení se starosty a osobnostmi regionu v Dolních Bojanovicích.

Při této příležitosti byla vydána pamětní publikace, která byla v tento den předána všem přítomným mladým lidem a rodinám jako upomínka na společné chvíle v Římě. Hana Fračáková, ČMF


Další zprávy

Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.