Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Rozloučení se zemřelým P. Josefem Mokrým


Datum:

...proběhne při mši svaté v sobotu 4. března 2017 v 10 hodin ve farním kostele sv. Mikuláše v Nížkově.

Rozloučení se zemřelým P. Josefem Mokrým

Parte  Foto

V sobotu 25. února si Pán k sobě povolal z kněžského domova ve Staré Boleslavi P. Josefa Mokrého, emeritního faráře v Ronově nad Doubravou.


Zádušní mše svatá za zesnulého kněze bude sloužena v jeho bývalé farnosti v pátek 3. března 2017 v 17 hodin ve farním kostele sv. Vavřince v Ronově nad Doubravou.

Tělo zesnulého bude uloženo do kněžského hrobu u vchodu do kostela na místním starém hřbitově.

P. Josef Mokrý

Narodil se 19. prosince 1925 v Nížkově. Po studiích ho posvětil na kněze 16. dubna 1950 v seminárním kostele sv. Jana Nepomuckého v Hradci Králové biskup Dr. Mořic Pícha.
Začátek náboženské persekuce prožíval několik let s kněžími a řeholníky na vojně u PTP. V roce 1954 byl jmenován kaplanem ve Skutči. Od 1. srpna 1955 působil v Nových Hradech u Skutče.
Administrátorem byl ustanoven1. července 1963 v Ronově nad Doubravou a Míčově. V roce 1995 se stal v Ronově n. D. farářem, kterým byl až do konce roku 2015. I nadále zde pak vypomáhal v duchovní správě, než odešel na trvalý odpočinek do Staré Boleslavi.
Radost z daru kněžství ho provázela po celý život. Zůstal skromným a věrným služebníkem Páně. S vědomím kněžské odpovědnosti se připravoval na setkání s Bohem na věčnosti. Věděl, že se ve smrti setká se svým Spasitelem a milosrdným Soudcem, s Pánem dějin a svého povolání.

Další zprávy

Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.