Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nový zvon se rozezněl


Datum:

V neděli 15. října 2017 v den Výročí posvěcení kostela se ve věži chrámu sv. Jakuba v Kutné Hoře poprvé rozezněl nový zvon Jakub Maria.

Nový zvon se rozezněl

Slavnostní mši svatou v neděli dopoledne celebroval pomocný biskup královéhradecký Mons. Josef Kajnek. Bohoslužbu svým zpěvem doprovodil Učitelský smíšený pěvecký sbor Tyl nádherným provedením Pavlicovy Missa brevis pastoralis a obětní průvod zpestřil Kutnohorský komorní orchestr. Na konci bohoslužby otec biskup požehnal nově vzniklému Společenství zvoníků sv. Jakuba a sv. Barbory v Kutné Hoře. Při východu z kostela se rozezněl nový zvon a potvrdil slavnostní atmosféru celého dopoledne.

Po obědě se už před kostelem opět shromažďovali nejen farníci, ale především závodníci II. ročníku  Běhu pro zvon. Sešlo se na 170 závodníků všech kategorií. Počasí jim přálo, nejvytrvalejší běžci se přihlásili na závod dlouhý 7 km, jiným stačilo 3,5 km. Start dlouhých tratí doprovázel hlas nového zvonu, jako dík všem dárcům, kteří na zvon přispěli jakoukoli částkou. Děti pak běžely od kostela sv. Jakuba ke chrámu svaté Barbory a zpět. Panovala výborná nálada, z tváří sportovců i jejich doprovodu se dala vyčíst radost ze setkání. Vítězové za bujného pokřiku a potlesku okolostojících obdrželi z rukou arciděkana Jana Uhlíře medaile, diplomy a pěkné ceny a těší se na další závod v příštím roce.

Fotogalerie


Další zprávy

Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.
Z diecéze

Poutní dům na Hoře Matky Boží hledá kuchaře

Možná právě vy můžete spoluvytvářet pro tisíce poutníků zázemí.
Z diecéze

Podzimní oslavy Dne Charity

Charita nabídne program pro všechny generace.