Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pohřeb Malého prince


Datum:

Pohřeb Malého prince

Po dvou týdnech společného pobytu zhruba 70 mladých lidí z Litvy, Španělska, Německa a České republiky, jehož tématem bylo přátelství ve smyslu Exupéryho Malého prince, byl 16.8.2008 ve společenském sále Církevního internátu v Kuklenách Malý princ pohřben.

Šlo o symbolickou scénku, ve které se zesnulým rozloučily všechny postavy (liška, květina, král, pilot, businessman), která byla zakončena četbou záverečných slov knihy o tom, že Malý princ musí odejít. Třebaže šlo o recesi, byl tento okamžik poměrně silný. Během tohoto výměného pobytu totiž vznikla mnohá nová přátelství. Byla k tomu velká řada příležitostí: společné katecheze, rukodělné aktivity, společná práce, sportovní a jiné hry, výlety do přírody, společné poznávání kultury v celoevropském kontextu. Součástí programu byly také národní večery, ve kterých jednotlivé země seznamovaly ostatní se svou kulturou a dějinami.

Projekt byl pořádán biskupstvím v Hradci Králové za podpory fondů Evropské unie Mládež akci a za záštity primátora Hradce Králové pana Ing. Otakara Divíška. Navazuje na podobné výměny, které v předešlých letech proběhly v ostatních zemích. Setkání mělo svou návaznost, nicméně se také vyvíjí.

"Kromě dobré organizace a jasné struktury musím ve srovnání s předešlými roky také ocenit to, že letos byli mladí lidé daleko otevřenější a jednotlivé národy nebyly jen samy pro sebe," uvedl Stefan Hansch, kněz pro pastoraci mládeže v diecézi Magdeburg, který se akce účastnil jako vedoucí německé skupiny.


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.