Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Sbírka na církevní školství v královéhradecké diecézi


Datum:

Sbírka na církevní školství v královéhradecké diecézi

Nedělní sbírka ve všech kostelích naší diecéze dne 14. září 2008 je určena na podporu církevního školství. Následující text byl přečten v neděli 7. září na konci všech bohoslužeb.

Drazí věřící, bratři a sestry,

 

v novém školním roce 2008/2009, stejně jako v předchozích letech, vyhlašujeme sbírku na podporu církevního školství v naší královéhradecké diecézi. Prostředky, které jsou při sbírce shromážděny, doplňují mezeru, která vzniká ve financování církevních škol proto, že ne všechny jejich potřeby jsou hrazeny ze státního rozpočtu.

 

V naší diecézi fungují následující církevní školy: základní a mateřská škola v Hradci Králové, základní škola v Borohrádku, gymnázia v Hradci Králové, Kutné Hoře a ve Skutči a dívčí internát v Hradci Králové. Tato zařízení nabízejí svým žákům výchovu a vzdělání v křesťanském duchu, v atmosféře lásky a otevřenosti i pro duchovní rozměr lidského života. Církevní školy se výraznou měrou podílejí na evangelizačním a misijním poslání církve, neboť pro mnoho žáků představují první kontakt s náboženstvím a křesťanskými hodnotami. Bližší informace k našim školám je možné najít na webových stránkách Biskupství královéhradeckého a na stránkách jednotlivých škol.

 

Prostředky, které přinese tato sbírka, budou – stejně jako v loňském roce – použity na opravy a modernizaci školních budov a učeben, na výchovně vzdělávací projekty, na sociální fond pro nemajetné studenty a na provoz školního mikrobusu Emánek.

 

Prosíme o vaši štědrou velkodušnost i o modlitbu, aby naše školy v duchu evangelia pomáhaly vytvářet civilizaci pokoje, spravedlnosti a lásky.

 

Sbírka v letošním roce se koná 14. září při všech nedělních bohoslužbách.

 

                                                     Mons. Josef Socha                       Mons. Dominik Duka, OP

                                                         generální vikář                            biskup královéhradecký

 


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.