Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Na návštěvě u NET FOR GOD


Datum:

Na návštěvě u NET FOR GOD

NET FOR GOD ("Síť pro Boha") shromažďuje po celém světě lidi, kteří chtějí  budovat "civilizaci lásky", modlit se za sebe navzájem a za jednotu mezi církvemi, za jednotu v rodinách, za problémy a těžkosti lidí, kteří okolo nás žijí. Tím se otevírají cesty vzájemnosti tam, kde lidé bydlí a prožívají svůj všední život. Tyto skupinky zároveň slouží jako místo ve společenství, kde lze získat biblickou, ekumenickou a teologickou formaci. Vzájemně propojená malá modlitební společenství – jednotlivé uzlíky „sítě“, se stávají přirozenými „krystalizačními jádry“ pro růst místní církve. Při tom také využívají moderní komunikační prostředky např. internet.

Mistře, na tvé slovo spustím sítě. (Lk 5,5)

NET FOR GOD odpovídá na vizi neviditelného kláštera opata Paula Couturiera (francouzský kněz, který založil týden modliteb za jednotu křesťanů): …„bude-li se každý čtvrtek večer (na památku Zeleného čtvrtku) setkávat stále větší množství křesťanů různých vyznání, vytvářející tak nekonečnou síť obklopující zemi, jakýsi rozsáhlý neviditelný klášter, kde se všichni připojí ke Kristově modlitbě za jednotu, nebude to snad úsvit jednoty křesťanů na zemi? Není to právě takový postoj upřímného, hlubokého, horlivého duchovního nasazení, který Otec očekává, aby se mohla uskutečnit viditelná jednota?“

NET FOR GOD (NFG) vznikl na světovém setkání mládeže v roce 2000 v Římě a dnes  je přítomen ve více než čtyřiceti zemích světa. Je úzce napojen na Komunitu Chemin-Neuf (viz. http://www.chemin-neuf.cz/). Jednotliví účastníci se rozhodují k pravidelné modlitbě a naslouchání Bohu, k formaci na víkendech NFG popř. jiné formaci. Setkávání v malých skupinkách má všude na světě podobný průběh: po shlédnutí filmu na DVD následuje diskuse nad filmem, společná modlitba, někdy i společná večeře a další čas na vzájemné povzbuzení ve víře. To má výhodu, pokud navštívíte např. Francii, Belgii, Filipíny nebo Kongo, můžete vyhledat nejbližší společenství a být tam jako doma.

V Královéhradecké diecézi probíhají otevřené skupinky NFG každý měsíc v Jaroměři, Hradci Králové a Sezemicích u Pardubic, víkendová setkání pak na faře v Bartošovicích v Orl. Horách nebo v klášteře v Tuchoměřicích u Prahy. Jednotlivá setkání probíhají minimálně každý měsíc, někde častěji. Pokud byste se chtěli připojit, pak můžete kontaktovat:

 

Jaroměř – setkání probíhají na faře v Josefově v Duškově ul 77. (termín setkání po vzájemné domluvě). Kontakt: Marek Verner, e-mail: MarekVerner [at] email.cz (MarekVerner[at]email[dot]cz), tel: 737486708

 

Hradec Králové – setkání NFG probíhají v Novém Adalbertinu vždy třetí čtvrtek v měsíci od 18.00 hod. Kontakt: Vláďa Neškudla, e-mail: neskudla [at] seznam.cz (neskudla[at]seznam[dot]cz)  tel: 720403784, Pravidelné modlitební setkání probíhá každé první úterý v měsíci od 18.00 hod v Novém Adalbertinu. Kontakt Mirek Fršlínek, miroslav.frslinek [at] centrum.cz (miroslav[dot]frslinek[at]centrum[dot]cz).

 

Sezemice u Pardubic – setkání probíhají na faře každý třetí pátek v měsíci od 18.00 hod. Kontakt: P. Milan Vrbiak, e-mail: milanvrbiak [at] seznam.cz (milanvrbiak[at]seznam[dot]cz),  tel. 737547761.

 

Termíny víkendových setkání v Bartošovicích a další formace v klášteře v Tuchoměřicích u Prahy je možno nalézt na http://www.chemin-neuf.cz/ a dále na www.misie.cz. Těšíme se na setkání a budeme vděčni za každý vzkaz od Vás.

……………………………………………………………………………………………….…..

NFG v Královéhradecké diecézi - podzim 2008

Místo konání NFG

Datum konání

Čas

Jaroměř - Josefov fara

dle dohody

dle dohody

Hradec Králové, Nové Adalbertinum,

18.9., 16.10., 20.11., 18.12., 22.1.

18.00

Modlitební setkání HK - Nové Adalbertinum

2.9., 7.10., 4.11., 2.12., 6.1.

18.00

Sezemice - fara

19.9., 17.10., 21.11., 19.12., 23.1.

18.00

Formační víkendy, duchovní cvičení dle sv. Ignáce

Čas

Bartošovice v Orl. h. fara

25.-26.10., 13.-14.12., 14.-15.2.

od 9.00 hod

Tuchoměřice u Prahy, klášter

25.-26.10., 23.-30.11.

 

www.chemin-neuf.cz, www.misie.cz

 


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.